28 / 04 / 2024

İnşaat sektörü yükselmeye devam ediyor!

İnşaat sektörü yükselmeye devam ediyor!

2017'nin ilk 8 ayında ulaşılan konut satış rakamlarının da desteklediği üzere inşaat ve gayrimenkul sektörü hızla yükselmeye devam ediyor..



Bildiğiniz üzere, bu yıl ilk kez düzenlenen CNR  Ankara  Emlak Fuarı'nı geride bıraktık. Fuar süresince Türkiye'nin dev firmaları, yerli ve yabancı yatırımcılarla bir araya gelerek projelerini tanıtma fırsatı buldu. Önümüzdeki ay, 23-26 Kasım tarihleri arasında ise CNR EXP0'da 5.CNR Emlak Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı gerçekleşecek. 10 bin yabancı, 40 bin yerli ziyaretçi beklediğimiz fuarda Türk inşaat ve gayrimenkul sektörü adına önemli gelişmeler kaydedileceğine inancımız tam. Sizleri de sektörün buluşmada noktası olan bu uluslararası organizasyonda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim.

 

Para Dergisi'nin haberine göre inşaat ve gayrimenkul sektörü, Türk ekonomisinin genel büyümesinin üzerinde bir oranla yükselmeye devam ediyor. 2017'nin ilk 8 ayında ulaşılan konut satış rakamları da geçen yılın aynı dönemini geçmiş durumda. Sektör temsilcileri yıl sonunda konut satışlarında rekor bir yükseliş öngörüyor. Konut satışlarına ilişkin ayrıntılı verileri dergimiz sayfalarında görebilirsiniz.

 

Ayrıca bu sayımızda, İstanbul'da inşa çalışmaları devam eden metro hatlarının gayrimenkul fiyatlarına ve projelerine olan etkisini dosya olarak işledik, dev firmaların yükselmekte olan yeni projelerine dair detaylarını da okuyacağınız dergimizde, sektöre yön veren önemli isimlerle röportajlar gerçekleştirdik, Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, devam etmekte olan projelerini dergimize anlattı. Stevie Awards 2017'den alanında iki ödülle dönen AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta ile sektörü ve projelerini konuştuk. Dekon inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Erdem, projelerini ve İstanbul Finans Merkezi bölgesini dergimize anlattı. Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu ise dergimiz için sektörün bugününü ve geleceğini değerlendirdi.


Gayrimenkul sektöründe yaşanan son gelişmeleri sizlerle buluşturacağımız bir sonraki sayımızda buluşmak üzere.

 

 


Geri Dön