13 / 05 / 2024

konut sektörü gelişimi

konut sektörü gelişimi

2017'nin ilk 8 ayında ulaşılan konut satış rakamlarının da desteklediği üzere inşaat ve gayrimenkul sektörü hızla yükselmeye devam ediyor..

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Konut sektöründe hareketlenme başladı!

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Hülya Güler bugünkü köşe yazısında konut sektöründeki son gelişmeleri kaleme aldı. 

Konut sektörü Kovid-19'la hareketlendi!

Kovid-19 pandemisinde ekonomistlerin daha önce karşılaşmadığı ve görmediği bir süreç yaşandığına dikkat çeken ekonomist Merve Hande Akmehmet, "Ekonomi üzerindeki en temel etkilerinden bir tanesi inşaat sektörüne ve daha sonra konut sektörüne olan talep ile gelişti" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut sektörünü hareketlendirebilir! 

2021 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla konut sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Peki, 2021' de konut sektöründe neler yaşanacak? 

Türkiye'nin 2019 yılı konut sektörü analizi!

'2019 yılı Türkiye Konut Sektörü Değer Değişimi Haritası' yayınlandı. TUİK tarafından derlenen verilere göre Türkiye'de en çok konut İstanbul, Ankara ve İzmir'de satıldı.

Konut sektörü düşündüğünüzden daha önemli!

Konut yatırımcısı, geliştiricisi, alım - satım yapanı... Kim varsa bu sektörde oldukça güzel yıllar geçirdi. Peki, konut sektörü şuanda ne durumda?

Teşvikler konut sektörünü hareketlendirdi!

Ülkelan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, konut sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Sektördeki gelişmelerin olumlu olduğunu söyleyen Ülkealan, “Yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu hazır!

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu 2017 4. çeyrek hazırlandı. Raporda konut satışları, konut fiyat endeksi , değer değişim analizleri yer alıyor..

Konut sektöründeki hareketlilik mobilyaya da katkı sağladı!

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, evlilik sezonunun uzamasıyla ve okul sezonun açılmasıyla hareketlenen konut sektörünün ihtiyaç gereği mobilya sektörünün de gelişimine katkı sağladığını söyledi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Halk konut sektörüne neden yöneldi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazısı olan Oktay Taş bugünkü köşe yazısında neden halk konut sektörüne neden yöneldi. İşte Taş'ın o yazı...

konut sektörü gelişimi Haberi

konut sektörü gelişimi

Bildiğiniz üzere, bu yıl ilk kez düzenlenen CNR Ankara Emlak Fuarı'nı geride bıraktık. Fuar süresince Türkiye'nin dev firmaları, yerli ve yabancı yatırımcılarla bir araya gelerek projelerini tanıtma fırsatı buldu. Önümüzdeki ay, 23-26 Kasım tarihleri arasında ise CNR EXP0'da 5.CNR Emlak Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı gerçekleşecek. 10 bin yabancı, 40 bin yerli ziyaretçi beklediğimiz fuarda Türk inşaat ve gayrimenkul sektörü adına önemli gelişmeler kaydedileceğine inancımız tam. Sizleri de sektörün buluşmada noktası olan bu uluslararası organizasyonda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim.

Para Dergisi'nin haberine göre inşaat ve gayrimenkul sektörü, Türk ekonomisinin genel büyümesinin üzerinde bir oranla yükselmeye devam ediyor. 2017'nin ilk 8 ayında ulaşılan konut satış rakamları da geçen yılın aynı dönemini geçmiş durumda. Sektör temsilcileri yıl sonunda konut satışlarında...