22 / 05 / 2024

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.



Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut srektörününün önündeki en önemli sorunun inşaat malzemeleri özellikle de çimento fiyatlarındaki fahi,ş fiyat artışları olduğunu söyledi. 

MÜTEAHHİTLER ODASI KURULMALI

 Arz ve talep noktasında en önemli sorununun maliyetlerin her geçen gün kontrolsüz bir şekilde artması olarak açıklanırken talep kesiminin de artan maliyetlerden dolayı konuta kolay erişemediği ifade edildi. Başkan Oğuzhan Keleş ise genel kurul sonrası yaptığı açıklamada sektörün gelişimi ve disiplini için Müteahhitler Odasının kurulmasının elzem olduğunu belirtti.

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

KONUT SEKTÖRÜNDEKİ EN ÖNEMLİ SORUN FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI

 Başkan Keleş: “Konut maliyetinin ortalama yüzde 50’sine tekabül eden altyapısı hazır konut imarlı arsa sorunu. Temel inşaat malzemelerinde enflasyon girdi maliyetleri üzerinde fahiş fiyat artışları; başta çimento ve buna bağlı ürünler.

Yapı müteahhitleri sınıflandırmasından kaynaklı yapısal sorunlar. İnşaat iş gücünde nitelikli eleman bulma ve işçilik maliyetlerinin aşırı artma sorunu. Yapım sektörünün ve konut alıcısının makul krediye erişim sorunu. Kentsel dönüşümün önündeki yapısal ve finansal sorunlar. Yapı denetim ve şantiye şefliğinden kaynaklı yapısal sorunlar. Kanun yapıcıların ve bu kanunları kamu adına uygulayıcı bakanlıkların sektörden kopuk uygulama anlayışından kaynaklı yapısal sorunlar.” ifadelerini kullandı.

Hükümete seslenerek taleplerini de açıklayan Keleş: “Bizzat sahada olan biz müteahhitler ve yükleniciler ile interaktif bir diyalog kurarak ihtiyaç olduğunda gidişata regülatif ayarlar vererek piyasa dengesini korunmasını ve sürdürülebilirliğini talep ediyoruz.'' dedi. 

Riskli binalarda oturanlar dikkat! Güçlendirme hangi durumlarda tercih edilmeli?

İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 1 ton demirin fiyatı resmen dibe vurdu! 30 Nisan demir fiyatları

Geri Dön