28 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe çalışma ortamı iyileştiriliyor!

İnşaat sektöründe çalışma ortamı iyileştiriliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından inşaat sektöründe ve çalışma hayatında iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının iyileştirilmesi için çalışma başladı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, inşaat sektöründe ve çalışma hayatında iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının iyileştirilmesi için kampanya başlattı. 


Kampanyanın tanıtım toplantısı 3. Havalimanı'nın inşaat sahasında gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu toplantıda açıklamalarda bulundu. 


Müezzinoğlu, "Denetim, ceza tam çözüm olamaz. Elbette elimizden gelen desteği vereceğiz. Uyaracağız, yol göstereceğiz, eğitim desteği vereceğiz. Ancak bütün bunlara rağmen uyulmuyorsa merhamet olmayacak. Merhametten maraz doğar.. Burada maraz da insanların hayatları" şeklinde konuştu. 


İnşaatlarda 2001 yılında yüz binde 35 olan ölümlü kazanın 2015 istatistiklerinde yüz binde 24'e düştüğünü söyleyen Müezzinoğlu, "Bu düşüşe başarı diyebiliriz ama 24 insanımızı kaybettiğimiz gerçeğini göz önüne alındığında önlem almamız gerektiği ortada" dedi.


Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'da katıldı. Kampanyaya destek veren kurum ve kuruluşlar ortak deklarasyonu imzaladı. 



Dünya


Geri Dön