27 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...



Kentsel Dönüşüm'de Yarısı Bizden Kampanyası'nın detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tek tek açıklandı. Söz konusu kampanya çerçevesinde, İstanbul'da her bağımsız bölüm için 1,5 milyon TL destek sağlanacak ve 700 bin TL hibe, 700 bin TL uygun maliyetli kredi verilecek. 

100 bin TL tahliye desteğinin de sağlanacağı kampanya doğrultusunda, krediler 10 sene vadeyle geri ödenebilecek. Kredilerin ödemesinin konutların tamamlanmasından sonra başlayacağının altı çizilen açıklamada, ilk senede faiz ödemesi yapılmayacak. 

Projenin başvuruları aylar öncesinden tamamlanmıştı, şimdi kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması öngörülüyor

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL lik günlük ücret istiyor!

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KALİFİYE ELEMAN BULUNAMIYOR

NTV'de yer alan habere göte; tüm bu gelişmelerin yanı sıra müteahhitler de en büyük sorunlarının işçi bulamamak olduğuna dikkat çekti. 

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkan Yardımcısı Ahmet Erkurtoğlu, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ahmet Erkurtoğlu, söz konusu açıklamasında,  inşaat sektörünün önünü tıkayan yerlerden birinin de kalifiyeli eleman bulunmaması olduğuna dikkat çekti. 

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL lik günlük ücret istiyor!

İŞÇİLER GÜNLÜK 2 BİN TL İSTİYOR

AYİDER Başkan Yardımcısı Ahmet Erkurtoğlu, pek çok işçinin deprem bölgesinde olduğunun altını çizdi ve "Diğerleri ise yurtdışında tercih ediyorlar. Biz şu anda kalifiye elemanı bulmayı bırakın işçi bulmakta zorluk yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

İşçilerin günlük 2 bin TL yevmiye istediğine vurgu yapan Ahmet Erkurtoğlu, konuya ilişkin açıklamsını "Bir doktorun 50-60 bin lira maaş aldığı ülkemizde kepçe vinç operatörü 150 bin lira maaşlarla çalışıyor. İnşaata ciddi bir maliyet gelmesine neden oluyor" diyerek sonlandırdı.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL lik günlük ücret istiyor!

İNŞAAT MALİYETLERİNDE ARTIŞ SÜRECEK

Bunların yanı sıra NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, yaptığı bir son dakika açıklamasında inşaat maliyetlerine de değindi ve yükselişin sürdüğüne dikkat çekti. 

Erden Timur, inşaat maliyet endeksinin 8 senede 11 kat arttığının altını çizerek, "Bu endeks standart konutu baz alıyor. Markalı konutlarda ise bunun çok üzerinde bir artış var. Genel giderlerde de çok büyük artış mevcut" ifadelerine yer verdi. 

Timur, bu yükselişlerin süreceğine, çünkü enflasyonun da arttığına dikkat çekerek, "Tabi maliyetler yatırımlara da yansıyor, üretim azalıyor" diye konuştu. 

Kira fiyatları İstanbul'dan İstanbul'a göçü başlattı! Ocakta 2 bin TL olan kira şimdi 20 bin TL!

Borsada düşüşler ve yükselişler bitmez: Kazanan doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlar olur!

Bunları yiyerek zehirlenmeden yaşamak mucize!


Geri Dön