28 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe öne çıkan 7 bölge!

İnşaat sektöründe öne çıkan 7 bölge!

Günümüzde yapılan konut projelerinin lokasyonları sayesinde İstanbul'un ortasında kolay ulaşım sağladığı gibi, sahiplerine farklı bir hayat sunuyor. Bazı bölgeler ulaşım kolaylığı, bazı bölgeler ise merkeze yakınlığıyla dikkat çekiyor.



FİKİRTEPE 


Yeni ruhsat alan projelerin bulunması, Fikirtepe'ye olan inancı artırdı. Ruhsat alan projelerin satış performansları önümüzdeki dönemde ölçümlenmeye devam ediyor ve yeni projelere ışık tutuyor olacak. Bu nedenle önümüzdeki dönemde Fikirtepe'nin adı daha çok ön plana çıkacak. 


ZEKERİYAKÖY-USKUMRUKÖY


 Ulaşım yatırımlarının artmasıyla dikkat çeken bir diğer bölge de Zekeriyaköy-Uskumruköy.Trafık yükünü azaltacak Çayırbaşı Tüneli'nin devreye girmesiyle, güvenlik ve lüksü bir arada isteyenlerin bölgeye olan ilgisi daha da artacak. 

RIVA Kuzey Marmara Otoyolu'nun geçeceği ana güzergah belirlenmiş olup, söz konusu güzergah dahilinde, Anadolu Yakası'nda yer alan ilk otoban çıkışı Beykoz'da, 2'nci otoban çıkışı ise Riva'da olacak. Riva'daki imar planı sorunlarının büyük ölçüde giderilmesi de bölgeye olan talebi hareketlendirdi, yeni arsa alımları gündeme gelmeye başladı. 



GÖKTÜRK


3'üncü köprü, 3'üncü havalimanı ve yenişehir gibi büyük kamu projelerinin ardı ardına açıklanmasıyla popülaritesi artan yerlerden olan Kemerburgaz ve Göktürk'e hem markalı konut üreticilerinin hem de yatırımcıların ilgisinde bir artış gözleniyor. 


2005 'ten itibaren  TOKİ  ve Emlak Konut GYO hasılat paylaşımı yolu ile gelişen bölge, Kuzey Marmara Otoyolu, Başakşehir Geçişi-lspartakule bağlantısının da güzergahı olması sebebiyle oldukça hareketli. Bölgede arsa stokunun fazla olması, imar koşulları ve jeolojik yapının uygun olması dolayısıyla "modern konut" olarak tanımlanan, güvenlikli siteler şeklinde gelişim hızla devam ediyor. 


SANCAKTEPE 


Bölgede sanayi çehresinin konut, ticaret .alanlarınadönüşmeye başladığı görülüyor. Planlanan 4 bin yataklı şehir hastanesi projesinin yanında Üsküdar-Sancaktepe arası metro ile bağlanacak. 3'üncü köprü bağlantı yollarının da bölgeden geçecek olması, Sancaktepe'yi gözde bir yer haline getirdi.


 Galataport ihalesi olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi bölgeyi hareketlendirdi. Tarihi Yarımada'ya yakınlığı ve İstanbul ticaretinin kalbinin attığı yer olan Karaköy, son dönemde sanat merkezleri, kafeler ve otellerle dolmaya başladı. Bölgeye olan ilgi son 3 yılda emlak fiyatlarını yüzde 60 artırdı. 


HALİÇ 


Son 1 yıldır yaşanan gelişmeler ışığında Haliç, Avrupa Yakası'nın kültür-turizm etkinlik ve eğitim merkezi kampüsü alanı olmaya aday. Ulaşım aksları ve planlı bir şehircilik anlayışı ile dönüştürülen Haliç bölgesinde, son yıllarda konut açısından da yeni projeler görmek - mümkün


ZEYTİNBURNU 


Sahil yoluna yapılan lüks projeler bölgeye hızla değer kazandırdı. Zeytinburnu, Kazlıçeşme ve Veliefendi'deki deniz manzaralı projeler üst gelir grubundan talep görüyor. İnşaat halinde olan Yalı Ataköy ve geliştirilmesi planlanan Blumar Ataköy projesi Ataköy Marina'nın hemen yanında yer alıyor. 


YENİSAHRA 


Bu bölgedeki eski yapıların malikleri müteahhitlerle anlaşmaya başladı. Bölgedeki firmaların projelerine bakıldığında, yeni inşa edilecek yapıların ağırlıklı olarak konut fonksiyonu barındıracağı, konut projelerinin ofis, mağaza ve sosyal tesisler ile de destekleneceği görülüyor. 


İstanbul'un 7 yeni gözdesi


 İstanbul emlak piyasasında, kentsel dönüşüm köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projeleriyle , 3'üncü havalimanı, 3'üncü yeni bölgeler ön plana çıkıyor  İstanbul, gayrimenkul sektörüne geçen yıla kıyasla daha temkinli bir giriş yaptı. 


2014 yılı ilk üç ayı yerel seçim beklentisi ve yurtiçindeki siyasi ve ekonomik gelişmeler çerçevesinde bekleme döneminde geçti. 


Satışlar yavaşlamadı Yerel seçimler sonrasında ise gerek konut kredileri piyasasında ve gerekse lansmanı yapılan konut projelerinde bir artış gözlendi. 2014'ün ilk çeyreğinin konut satışları anlamında 2013'e kıyasla korkulduğu kadar yavaş geçmediğini belirten Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, "Bankalardan ge^ lebilecek bir faiz indirimi konut piyasasının tekrar hareketlenmesini sağlayacak" dedi. İstanbul'da kent merkezinden daha çok alt merkezlerde yeni projelerin satışa çıktığım söyleyen Maya, "2014'ün ikinci çeyreğine ilişkin veriler gayrimenkul sektörünün bu yıl nasıl şekilleneceği hakkında bizlere ışık tutacak" dedi. Maya, Kuzey Marmara Otoyolu projesi, 3'üncü köprü ve 3'üncü havalimanı gibi projelerin İstanbul'da gelişim gösterecek bölgelerin seçiminde etkili olduğunu vurguladı ve İstanbul'da öne çıkan bölgeler hakkında bilgi verdi. 


Sözcü 


Geri Dön