Sektörel

İnşaat sektöründe malzeme fiyatlarındaki artışlar görenlere 'yok artık' dedirtti! İşte sektörün en büyük sorunu!

İnşaat sektöründe işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar her geçen gün yükseliyor. Sektör temsilcileri bu duruma tepki gösterirken inşaat maliyetlerinin neden arttığı ise ortaya çıktı. .

İnşaat maliyetleri her geçen gün artıyor.Artmasının altında işçilik bedelleri ve inşaat malzemesine gelen zamlar etkili oldu. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bir inşaat sektöründe şişirilmiş malzeme fiyatlarıyla ilgili düzenlenen oyunu ortaya çıkardı. Bakın fiyatlar böyle artırılıyormuş Görenlerin şok olacağı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Mayk İnşaat @maykinsaat
Malesef inşaat sektöründe yaygın bir durum
Enise Kc
@enisekcm
Az önce Türk bir cephe firmasına şeflik için görüşmeye gittim. Yapılacak iş çok basit, yapılan imalat ölçülüp fatura çıkartılacak, firma yeni bir kalem isterse ona teklif hazırlanacak vb. Şirketin sahibi bana açık açık dedi ki "ölçümleri bizim lehimize şişirmeni bekleyeceğiz, yoksa batarız. Sözleşmede yazan malzeme yerine karşı tarafı ikna edip alternatif daha ucuzunu kabul ettireceksin." Asla böyle bir şey yapmayacağım, bu büyük bir hak" dedim. Şok oldu benim tepkime, "piyasa böyle çalışıyo" dedi. "Ben sizinle uyumlu çalışamayacağım, iyi günler"deyip bastım çıktım. Yıllar sonra ilk defa bir Türk firmasına ön yargımı kırıp gittim, daha fazla ön yargı yüklenip dışarı çıktım. Hiç değişmiyorlar, ahlaksızlık damarlarına işlemiş.

 

İnşaat sektörü kur kıskacında! Beton fiyatları TL bazında 20 kat, döviz bazında 4 kat arttı!

Konut satamayan müteahhitler yeni projeler için yılbaşını bekliyor!