27 / 09 / 2024

İnşaat sektörüne güven Eylül’de azaldı!

İnşaat sektörüne güven Eylül’de azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre güven endeksi Eylül ayında hizmet sektöründe yüzde 0,6, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,5 artarken, inşaat sektöründe yüzde 0,2 azaldı. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...




Türkiye İstatistik Kurumu, 'Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri, Eylül 2024' istatistiklerini resmen açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 0,6 artarken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,5 arttı, inşaat sektöründe ise yüzde 0,2 azaldı.

Yine resmi olarak açıklanan rakamlara göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Eylül’de bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 0,6 oranında artış göstererek, 112,6 değerini, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,5 oranında artış göstererek, 110,6 değerini ve inşaat sektöründe yüzde 0,2 oranında azalarak 87,8 değerini aldı.

0-200 aralığında değer alan güven endekslerinin 100'den büyük olması söz konusu sektörün mevcut ve gelecek döneme ilişkin iyimserliğini, 100'den küçük olması da kötümserliğini gösteriyor.

İnşaat sektörüne güven Eylül’de azaldı!

TEMMUZ VE AĞUSTOS AYI RAKAMLARI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri rakamlarına göre Ağustos ayında inşaat sektörüne güven artmıştı..

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz ay açıklanan Ağustos 2024  rakamlarına göre güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2,0 azaldı, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,8, inşaat sektöründe ise yüzde 1,1 artış gösterdi.

Merakla beklenen Söz konusu rakamlara göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi bu yılın Ağustos ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 2,0 oranında azalmış ve 111,8 değerini, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,8 oranında artmış ve 107,9 değerini ve inşaat sektöründe de yüzde 1,1 oranında artarak ve  88,0 değerini almıştı.

Açıklanan rakamlara göre 2024 yılının Temmuz ayında ise güven endeksi bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,1 oranında azalış göstererek, 114,1 değerini, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,5 oranında azalış göstererek 107,1 değerini almış ve inşaat sektöründe ise yüzde 0,9 oranında azalış göstererek 87,1 değerini almıştı.

Şahan Gökbakar da Çiftçi Towers'tan ev almış: Dairemi hacizlerden temizleyip verin, kalan 50 bin doları öderim!

5 milyona kadar olan konutlarda hareketlilik devam eder, genele yayılmaz

Konutta uzun vadeli kredi akıl karı değil! 


Geri Dön