Sektörel

İnşaat sektörüne yeni soluk getiriliyor: Sürdürülebilir ve hafif inşaat! 

Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri Saint-Gobain, Türkiye'de Arkitera iş birliği ile "Sürdürülebilir ve Hafif İnşaat Sohbetleri" YouTube serisini hayata geçiriyor. 

Saint-Gobain, Türkiye'de Arkitera iş birliği ile "Sürdürülebilir ve Hafif İnşaat Sohbetleri" YouTube serisini hayata geçiriyor. Bu seride, sürdürülebilir inşaat kavramı ve hafif inşaatın sektörde yeterince anlaşılıp anlaşılmadığı, Türkiye'nin önde gelen mimarları ile çok yönlü olarak masaya yatırılıyor.

KENLEŞME SORUNLARIN AKARŞI SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER 

Saint-Gobain, tüm inşaat sektörü paydaşları ile birlikte sürdürülebilir bir geleceği inşa etme amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Günümüzde artan hızlı kentleşme sorunlarına karşı, dayanıklı ve sürdürülebilir şehirler inşasına önemli katkılar sağlıyor.

Çevreye ve doğaya üretim aşamasında ve kullanım aşamasında karbon salımı düşük, doğal kaynakların daha etkin kullanıldığı,enerji verimliliğinin yüksek olduğu inovatif binaların tasarlanması için hafif inşaat çözümleri sunuyor. 

İNŞAAT SEKTÖRÜNE YENİ SOLUK!

Bu, alternatif inşaat metoduna olan farkındalığı artırmak için toplam 12 yayından oluşacak "Sürdürülebilir ve Hafif İnşaat Sohbetleri" YouTube serisinde, Saint-Gobain Türkiye, Türkiye’nin önde gelen mimarlarını ağırlıyor.

İlk etapta ZOOM / TPU'nun Kurucu Ortağı Mimar Levent Çırpıcı, Mimar Aslı Özbay ve Tabanlıoğlu Architects'in kurucu ortağı Mimar Murat Tabanlıoğlu ve GAD (Global Mimari Gelişim) Vakfı kurucusu Gökhan Avcıoğlu gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşecek.

Hafif inşaat konusunun çok yönlü olarak değerlendirileceği sohbetler, sektördeki yenilikleri ve sürdürülebilirlik trendlerini masaya yatıracak.

"Sürdürülebilir ve Hafif İnşaat Sohbetleri" Youtube serisini izlemek için; https://www.youtube.com/@Saint-GobainTurkiye

SAINT-GOBAIN HAKKINDA

Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri olan Saint-Gobain, inşaat ve endüstriyel pazarlara yönelik malzemeler ve hizmetler tasarlamakta, üretmekte ve dağıtmaktadır.

Kamu ve özel binaların yenilenmesi, hafif inşaatların, inşaatların ve endüstrinin karbondan arındırılması için kesintisiz bir inovasyon süreciyle geliştirilmiş bütünleşik çözümler sunarak sürdürülebilirlik ve performans sağlar.

Grubun tüm faaliyetleri ve taahhütleri var olma amacına "MAKING THE WORLD A BETTER HOME" hizmet etmektedir.

İnşaat sektöründe betonun önemi! Dayanıklı binalar için doğru beton üretilmeli!

Konut piyasası dalgalandı, inşaat sektöründe güven azaldı!

İnşaat sektöründe ruhsat almadaki zorluklar ve kat irtifakı kurulması sorunları acilen çözülmeli!