04 / 05 / 2024

İnşaat sektörünün büyümesi sürecek!

İnşaat sektörünün büyümesi sürecek!

Bulvar İstanbul İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Aydoğan, inşaat sektörünün 12 yılda yaptığı atağın, teşviklerle hızlanacağını söyledi. Aydoğan, “İstikrar devam ederse yatırımlar hızlanır” dedi.



Türkiye, son 12 yılda rekor düzeyde büyüyerek, dünyada yıldızı parlayan ülkeler arasında yer alıyor. Hızlı büyüme ve gelişmesini sürdürmekte olan inşaat sektöründeki bu gelişim gerek konut, gerekse ticari gayrimenkul alanlarında birlikte yaşanıyor. Bulvar İstanbul İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olduğunun altını çizerek, "2002-2007 yılları arasında gayrimenkul sektörü dış piyasalardaki olumlu gelişmelerin de katkısıyla en parlak dönemlerini geçirdi. 2008 yılında özellikle Amerika'da yaşanan konut kredisi krizinin global çapta olumsuz yansımaları olmasına rağmen 2008 yılından itibaren Türkiye'de gayrimenkul sektörünün önceki yıllarda sağladığı istikrarını sürdürdü. Son yıllarda sektörde gördüğümüz hareketliliğin devam edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.


SİYASİ İSTİKRAR ETKİSİ


Bilal Aydoğan, ülke içi dinamiklerin, ekonominin ve siyasal istikrarın olumlu etkileri sayesinde inşaat sektörünün yerli yatırım anlamında son 10 yıllık süreçte yüksek bir başarı grafiği yakaladığını belirtti. Aydoğan, "Ülkemiz, küresel krizden Batı Avrupalı ülkelere kıyasla daha az etkilendiği için, dünyanın ilgisi ülkemize odaklanmış durumda. Türkiye, bölgesel güç olmaktan çıkıp bir dünya gücüne dönüşüyor. Bu yatırım hamlesinin dışında kalmamak gerekiyor" diye konuştu.


Gayrimenkul sektörünün son 12 yılda müthiş bir ivme kazandığını söyleyen Aydoğan, buna rağmen sektörün istenen noktada olmadığını söyledi. Aydoğan, "Geliştirilen projelere olan yoğun ilgi, sektörün ne denli cazip olduğunu gösteriyor. Dövizdeki ani iniş ve çıkışlar ile faiz oranlarına baktığımızda gayrimenkulün yatırım anlamında çok kazançlı. Devletin desteği ve özel sektörün girişimleriyle daha iyi noktalara geleceğiz" dedi.


Sabah 30.Yıl eki


Geri Dön