27 / 04 / 2024

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği 3. şubesini Antalya'da açtı!

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği 3. şubesini Antalya'da açtı!

İnşaat işçilerinin artık sorunlarına çözüm noktasında başvurabilecekleri bir dernekleri var. Türkiye genelinde yapılanmasına 9 aydır devam eden İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği 3. Şubesini hafta sonu düzenlenen törenle Antalya'da açıldı.



İnşaat sektöründe çalışan işçilerin artık sorunlarına çözüm noktasında başvurabilecekleri bir dernekleri var. Türkiye genelinde yapılanmasına 9 aydır devam eden İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği 3. Şubesini hafta sonu düzenlenen törenle Antalya'da açıldı.
Cumhuriyet Meydanı Ordu Evi yanında bulunan Düriye Bileydi İş hanı giriş katında faaliyete geçen derneğin açılışına İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kılıç, Derneğin Antalya Şubesi yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kılıç, inşaat sektörüne son 10 yıldır büyük yatarımlar yapılmasına rağmen sektör çalışanlarının şartların içler acısı olduğunu söyledi.

HAKLARINI KORUYACAĞIZ

Derneğin amacının inşaat ve yapı işçilerinin sorunlarının çözümü noktasmda örgütlü bir hareket oluşturmak olduğunu belirten İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği Yönet Kurulu Üyesi Erkan Kılıç " Türkiye'nin her yerinde alın teriyle ekmeğini kazanmaya çalışan işçi kardeşlerimizin, her gittikleri il'de kapışım çalabileceği bir yapılanma oluşturacağız. Bundan soma işçilerin, artık öfke ve tepkilerini organize edecek, hak ve taleplerini koruyacak bir örgütleri olacaktır. Geçen sene şantiyelerde 278 işçinin hayatını kaybetti. Şantiyelerin çalışma yerleri değil savaş alanlarına benziyor. Bu şartların düzeltilmesi içinde 2 yıl içerisinde tüm Türkiye'deki yapılanmayı tamamlamayı hedefliyoruz, "dedi.

AFİŞ'Lİ DESTEK

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği Antalya Şube Başkanı Feyzullah Araz "Antalya'da turizmle birlikte gelişen bir inşaat sektörü bulunuyor. Türkiye'nin birçok yerinden gelen arkadaşlarımız Antalya'da bundan soma sahipsiz değil. İşçilerin birçok sosyal haktan mahrum olarak çalıştığına tanıklık ediyoruz. İnşaat işçilerin yatmayan sigortaları, ödenmeyen Aile Geçim İndirimleri, alınamayan ücretleri gibi birçok sorunu var. Bu sorunların çözüm noktasmda arkadaşlarımıza elimizden gelen yardımı yapacağız. Hazırlamış olduğumuz afişleri diğer illerde olduğu gibi her yere asacağız. Afişlerin üzerinde bulunan telefonlardan üyemiz olsun olmasın tüm emekçi kardeşlerimiz bize ulaşabilecek" diye tüm sektör çalışlarına seslendi.


Antalya Hilal

Geri Dön