29 / 04 / 2024

İzkend - İzmir Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği faaliyete geçti!

İzkend - İzmir Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği faaliyete geçti!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında başta İzmirliler olmak üzere tüm Egelilere hizmet verme amacıyla yola çıkan İzkend - İzmir Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği kuruluşunu tamamlayarak faaliyete geçti...



6306 sayılı kanun çerçevesinde yürütülmekte olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında başta İzmirliler olmak üzere tüm Egelilere hizmet verme amacıyla yola çıkan İzkend -  İzmir  Kentsel Dönüşüm ve Geliştirme Derneği kuruluşunu tamamlayarak faaliyete geçti.


İzkend  kurucu üyelerinin arasında yer alan isimlerin yüzlerce markalı konut projesine  imza atmış  inşaat mühendisleri, mimar , proje ve şantiye yöneticileri ile uzman avukatlar olduğunu ifade eden dernek başkanı Burak Kuter,  birinci amaçlarının İzmirlilere Kentsel Dönüşüm sürecinde  uygulamalar yönünden belediye- vatandaş arasında doğru bilgi akışını sağlamak, danışmanlık yapmak , vatandaşın haklarının korunmasında tavizsiz davranmak olduğunu belirtti.


İzkend ‘den   kentsel dönüşüm uygulamalarına dair bilgi almak isteyenlerin kendileriyle irtibata geçmeleri durumunda yardımcı olacaklarını belirten dernek başkanı  Kuter, piyasada bu alanda var olan boşluğu doldurmak için kurulu ticari örgütlenmeler bulunuyordu ancak arzu ettik ki  İzmirlilerin ticari kaygılar taşımadan danışacakları ve bu süreçte her an yanlarında hissedecekleri bir dernekleri olsun, teklifsiz dernek merkezine gelip çaylarını yudumlarken sorunlarını paylaşabilsin. Tarafımıza İzmir’in güzel insanları tarafından tevdi edilen bu onurlu görev nedeniyle de derneğimizi faaliyete geçirdik, dedi...


İlgililer Kıbrıs Şehitleri cad. No:32 D:10 Alsancak – İzmir adresinde bulunan İzkend' i mesai saatlerinde ziyaret edebilecek,  dilerlerse  0850 420 2 420  no.lu kentsel  dönüşüm hattına ve [email protected]  e-mail adresine mesajlarını bırakıp, kendilerini uzman personelin aramasını sağlayabilecekler. Ayrıca, vatandaşlar İZKEND resmi web sitesi  olan  www.izkend.org  sayfasıdan merak ettikleri tüm hususlara ulaşabilecekler. 


 İzkend’ in  29 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında 83. İzmir Enternasyonel Fuarında  2. Hol  2124 no.lu standta  İzmirlileri ve İzmir dışından gelecek misafirleri bekliyor olacağı ifade edildi.




Geri Dön