30 / 04 / 2024

İnşaatlarda belgesiz eleman çalışamayacak!

İnşaatlarda belgesiz eleman çalışamayacak!

Mustafa Demir, İmar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, 2012'den itibaren inşaatlarda belgesiz ve sertifikasız eleman çalıştırmaya son vereceklerini söyledi



Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, İmar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, 2012'den itibaren inşaatlarda belgesiz ve sertifikasız eleman çalıştırmaya son vereceklerini söyledi. Adana'da inşaat sektörü temsilcileri ve müteahhitlerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Demir, "İmar Kanunundaki düzenlemeyle, 1 Ocak 2012'den itibaren inşaatlarda belgesiz ve sertifikasız eleman ve işçi çalıştırılmasına son veriyoruz. Artık, belgesi olmayanlar tesisat yapım işleri, fayans ve boya gibi işler yapamayacak. Böylece, özel sektörden daire alan vatandaşların mağduriyetlerini yüzde 100'e yakın oranda gidermiş olacağız" dedi.
Hürriyet


Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

İnşaatta belgesiz işçiye yasak geliyor

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, İmar Kanunu'ndaki düzenlemeyle 2012 yılından itibaren inşaatlarda belgesiz ve sertifikasız eleman çalıştırılamayacağını söyledi.

Buna göre belgesi olmayanlar tesisat yapım işleri, fayans ve boya-badana gibi işler yapamayacak. Yeni düzenleme ile inşaat sektöründe kalitesiz işçilikten kaynaklanan problemlerin büyük ölçüde giderilmesi hedefleniyor.
Zaman



Geri Dön