05 / 05 / 2024

İnşaatta gelecek yenilenebilirlik üstüne kuruluyor!

İnşaatta gelecek yenilenebilirlik üstüne kuruluyor!

Rekabet ortamı her geçen gün yoğunlaşan inşaat sektöründe ekolojik duyarlılık, sadece benzer fırsatlar sunan projelerden ayrışma imkanı yaratmıyor, aynı zamanda tüketici nezdinde önemli bir farkındalık da ortaya koyuyor.



Rekabet ortamı her geçen gün yoğunlaşan inşaat sektöründe ekolojik duyarlılık, sadece benzer fırsatlar sunan projelerden ayrışma imkanı yaratmıyor, aynı zamanda tüketici nezdinde önemli bir farkındalık da ortaya koyuyor. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, Türk toplumunun çevreye olan saygısının artış gösterdiğini ifade etti. Geleceğin 'yenilenebilirlik' üzerine kurulduğunu hatırlatan Usta; şu açıklamada bulundu: "Artık sürdürülebilirlik, global piyasaların her sektöründe son derece önemli bir unsura dönüştü. Türk inşaat sektörü, bu alanda çeşitli çalışmalara imza atıyor. Bizler de Anadolu Gayrimenkul olarak hem doğaya hem de kente saygılı bir yaklaşım sergilemeye özen gösteriyoruz. İlk ofis projemiz olan AND ile USGBC tarafından verilen ve en üst sertifika derecesi olan 'LEED Platin' ön sertifikasını almaya hak kazandık. Öte yandan, mevcut yapıların sürdürülebilirlik ilkelerine uygun olarak dönüştürülmesi ve yerleşimlerin de bu ilkeler ışığında tasarlandığı bir Türkiye için çalışan ÇEDBİK'in üyesiyiz.  Ulusal bir çevre dostu bina standardı yaratılması konusunda ÇEDBİK'in attığı adımlan olumlu buluyor, sektörün bu çatı altında birleşmesini sonuna kadar destekliyoruz." 


İş hayatında zirve: AND 

Anadolu Gayrimenkul'un ilk ofis projesi AND, İstanbul'un en prestijli ofis bölgelerinden Kozyatağı'nda hayata geçiyor. AND'nin tasarımının temel kriterleri olarak ele alınan verimlilik, sürdürülebilirlik, fonksiyonellik ve yaşanabildik kavramlarıyla "her daim modern" bir mimari anlayış benimseniyor. Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından CityScape Global'da 2014 yılında "En /IND Ali Baki Usta - Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü İyi Ticari Proje" ödülünü almaya hak kazanan AND, 2015 yılında European Property Avvard'da Ticari Yüksek Bina, Ofis Geliştirme, Ofis Mimarisi ve Ticari Renovasyon ve Yenileme olmak üzere 4 kategoride ödüle layık görülerek hem çevresine hem de bulunduğu bölgeye değer katıyor.


Forbes Yeşil 




Geri Dön