16 / 05 / 2024

İnşaatta 'kadın usta' dönemi başlıyor!

İnşaatta 'kadın usta' dönemi başlıyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutladı. Karataş, inşaat sektöründe kadın önemine değindi.



Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Başkanı Deniz Karataş, 8 Mart 2017 Dünya Kadınlar Günü nedeniyle derneklerinin kadın mensuplarının, erkek mensuplarının eşlerinin ve tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadın eli değen projelerde, özellikle satış ve pazarlama noktasında daha başarılı bir grafik çizildiğini ifade eden Karataş, şunları kaydetti: 


İNŞAATA KADIN ELİ DEĞECEK 

"İnşaat denilince aklımıza baret, çizme, çamur, beton, demir gibi sadece erkeklere ait alanlarmış gibi erkeksi ifadeler gelsin. Bu düşünceyle çıktığımız yolda, kadına yönelik ayrımcılık içeren maddelerin kaldırılması ve sektörümüzde kadınların da çalışmaları için, girişimlerimiz neticesinde, bundan sonra inşaatlarda ağır ve tehlikeli olmayan bölümlerde bayan işçilerimiz çalışabilecek ve SGK primlerini müteahhitlerimiz gider olarak gösterebilecek. SGK'ya hiç borcu olmayan inşaat sektörümüzde, bayan işçi çalıştırıldığı için prim borcu doğuyordu. Müteahhitlerimiz, bu durum neticesinde bayan işçi çalıştırmaktan kaçıyorlardı. Yaptığımız görüşmeler neticesinde, ağır ve tehlikeli olmayan bölümlerde, örneğin, iç boya, duvar kâğıdı, fayans, seramik döşeme gibi çalışma alanları artık tüm bayanlarımıza açıktır. Ülkemizin yüzde 50 nüfusu bayan olduğuna göre; bu hususta müjdemizi tüm hanımefendilere bildiriyoruz. İnşaatlarımızın kapıları tüm hanımefendilere açıktır" dedi.



Antalya Gazete Bir


Geri Dön