08 / 05 / 2024

İnşaat sektörü kadın

İnşaat sektörü kadın

İstatistiklere göre, inşaat ve altyapı sektöründe kadın oranının yüzde 16'da kaldığını anımsatan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, enerji sektöründeki kadın oranının ise yüzde 19 olduğunu anlattı.

İnşaatta 'kadın usta' dönemi başlıyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutladı. Karataş, inşaat sektöründe kadın önemine değindi.

İnşaat sektöründen hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

İnşaat sektöründen en güçlü 50 iş kadını listesinde yer alan isimler belli oldu. İşte o isimler...

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

Fortune Dergisi tarafından bu sene 11'incisi hazırlanan 'Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını listesi' belli oldu. Peki inşaat sektöründeki hangi isimler 50 Güçlü Kadın CEO listesinde yer aldı?

İnşaat sektöründe Türkiye'nin en güçlü 5 kadını!

Türkiye'nin En Güçlü Kadınları Araştırması'nın sonuçları ortaya çıktı. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren 5 kadın binlerce kişiye ilham veriyor.

İnşaat sektörüne kadın eli değiyor!

Son bir yılda inşaat sektöründe 19 bin kadın istihdam edildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre nisan döneminde inşaat sektöründe çalışan kadın sayısı 78 binden 97 bine yükseldi. 

İnşaat sektöründe söz sahibi olan 5 kadın yönetici!

İnşaat sektöründe çalışan kadın sayısı gün geçtikçe artıyor. İnşaat sektöründe görev yapaan kadın sayısı her geçen gün artmaya devam ederken özellikle de üst düzey yönetimde görev alan kadınlar büyük başarılara imza atıyorlar. 

İnşaat sektöründe kadın gücü!

İnşaat sektöründeki kadın gücünü İzka İnşaat değerlendirdi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, sektörde başarıların sadece erkeklere ait olmadığını belirtti.

Mimar Ezgi Yüce inşaat sektörünün örnek ismi oldu!

Mimar Ezgi Yüce inşaat sektöründe kadınların neleri başarabileceği konusunda örnek bir isim oldu. Genç yaşta kurduğu Ezgi Mimarlığı, birkaç yılda markalı lüks projelerin çözüm ortağı haline getirdi.

Arzu Alkız ile inşaat sektörüne kadın eli değdi!

Gelecek Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Alkız, erkek egemen bir sektör olan inşaat sektöründe tek başına bir kadın olarak 3 projede toplam 170 daireyi yaptı ve teslim etti. Alkız, yeni projelerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

Evren Acar, inşaat sektöründe kadın olmayı anlattı!

CEF Danışmanlık kurucu ortaklarından Evren Acar, inşaat sektöründe kadın olmayı anlattı. Acar, kadınların fazla olduğu şantiyelerin daha düzenli ve keyifli olduğunu söyledi.

İnşaat sektörüne kadın eli değdi!

Ankara inşaat sektörü, Evren Acar ve Filiz Kemahlı'nın ismini son dönemde çok sık duymaya başladı. İki başarılı iş kadını, danışmanlık sistemiyle inşaat sektöründe yeni bir iş kolunun gelişmesinin önünü açtıklarını söylüyor.

TÜMSİAD Eskişehir şubesi inşaat sektörü sorunlarını masaya yatırdı!

TÜMSİAD Eskişehir Şubesi inşaat sektörünün sorunlannın masaya yatırıldığı bir çalıştay düzenledi. Derneğin Sektör Kurulu Başkanı Nail Yiğit öncülüğünde gerçekleştirilen Çalıştayın Moderatörlüğü'nü Cavit Çakır yaptı.

İnşaat sektörü Adana'nın kalkınmasında önemli faktör!

Seyhan belediye Başkanı Zeydan Karalar,İnşaat sektörünün ülkelerin kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirterek, bu anlamada Adana'nın da kalkınabilmesi için de inşaat sektörünün hareketlenmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm inşaat sektörünü olumlu etkileyecek!

Hükümetin gündeminde bulunan, kamu özel ortaklığı ile ihale edilen büyük ölçekli altyapı ve üstyapı projeleri ile kentsel dönüşüm projeleri, inşaat sektörü üretiminin artmasını sağlayacak değerli fırsatlardır.

İnşaat sektörü kadın Haberi

İnşaat sektörü kadın

Bu yıl "Geleceği İnşa Etmek" temasıyla 10'uncusu düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi'nin "Enerjiye Yön Veren Kadınlar" oturumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı ve Akdeniz Enerji Düzenleyicileri Birliği'nin ilk kadın başkanı Gülefşan Demirbaş moderatörlüğünde yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, oturumda konuşan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, enerji sektöründe yönetici seviyesinde çalışan kadın sayısının çok az olduğunu, fakat bu durumun kadınlar için aynı zamanda bir fırsat oluşturduğunu belirtti.

Özellikle yenilenebilir enerjinin kadınların gönülden desteklediği bir alan olduğunu söyleyen Edin, bu alanda yatırımların artmasıyla kadınların daha fazla rol oynamaya başlayacağını belirtti.

Edin, Garanti BBVA'nın kadınların daha aktif rol oynadığı şirketleri desteklediğini belirterek, "30 kriteri dikkate alarak dünyada ilk kez uyguladığımız 'Gender Loan' kredimizle kadınların daha aktif rol...