02 / 05 / 2024

TÜMSİAD Eskişehir şubesi inşaat sektörü sorunlarını masaya yatırdı!

TÜMSİAD Eskişehir şubesi inşaat sektörü sorunlarını masaya yatırdı!

TÜMSİAD Eskişehir Şubesi inşaat sektörünün sorunlannın masaya yatırıldığı bir çalıştay düzenledi. Derneğin Sektör Kurulu Başkanı Nail Yiğit öncülüğünde gerçekleştirilen Çalıştayın Moderatörlüğü'nü Cavit Çakır yaptı.



TÜMSİAD Eskişehir Şubesi inşaat sektörünün sorunlannın masaya yatırıldığı bir çalıştay düzenledi. Derneğin Sektör Kurulu Başkanı Nail Yiğit öncülüğünde gerçekleştirilen Çalıştayın Moderatörlüğü'nü Cavit Çakır yaptı. 


İKİ HAFTA SONRA AÇIKLANACAK

Çalıştay öncesi açıklama yapan Moderatör Cavit Çakır, "Çalıştayın kısa sürede sonuca ulaştırma ve hep birlikte ortak akıl ortaya koyma açısından hem kestirme hem de güzel bir yoldur. Burada tartışılıp hangi sorunların olduğunu ortaya çıkartacağız. O sorunlardan hangisinin üzerinde durulması gerek ve hangisine öncelik vermemiz lazım bunu ortaya çıkartacağız. Tüm bunların ardından da inşallah ön bir rapor hazırlamış olacağız. Yaklaşık 2 haftalık bir sürecin sonunda tam bir rapor halinde önümüze gelmiş olacak. 


İnşaat sektörü hepimizi yakından ilgilendiren bir sektördür. Gerek barınma gerek de inşa etme noktasından ele alalım gerekse ülke ekonomisi açısından ele alalım lokomotif sektörlerden bir tanesidir. İnşaat sektörü durduğu zaman bir araştırma sonucuna göre 160 sektörün bundan etkilendiği ortaya çıkmıştır. İnşaatçılar bu ülkenin gerçek anlamda dinamiklerinden birisidir. Böyle olunca da nerede faaliyet ve yoğunluk var ise problemlerde ona göre yoğunlaşıyor. Biz Eskişehir bazında inşaat sektörüyle ilgili hangi sorunlar var, hangi sıkıntılar yaşanıyor ve bunların hangilerinin ele alınması lazım, öncelikli olması lazım bu rapora yansıtılarak üst mercilere, kamuoyuna duyurulacaktır" dedi. 


LOKOMATİF SEKTÖR 

Çalıştayda, gerek oluşturduğu katma değer gerekse sağladığı istihdam açısından Eskişehir ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörünün lokomotif olma özelliğini ve rekabet gücünü sürdürebilmesi, sahip olduğu güç ve potansiyeli kalıcı kılmak ve artırmak amacıyla çözüm bulunması gereken sorunlar ve çözüm yollan ele alındı. İnşaat Sektörünün öncü firma yöneticilerinin katıldığı çalıştayda en büyük sorunun İmar Kanun'unda sürekli yapılan yeni düzenlemeler olduğu görüşü ortaya çıkarken acil çözüm beklentisi mesajı verildi. Ayrıca, İmar Kanun'u kapsamında Otopark, Kat artırımı ve kat yüksekliğinin düzensiz oluşu gibi sorunlarında olduğu aktarıldı. Yapı denetim Sistemleri'nin yeterli ölçüde çalışmadığı vurgulandı. 


İMAR PROBLEMİ 

İnşaat Sektörü Temsilcileri daha sonra tek tek yapılan oylama sonrası ortaya çıkan 'İmar' problemi sorunu hakkında görüşlerini açıkladı. Konuşmalann ve görüşlerin açıklanmasının ardından Çalıştay sona erdi. Ortaya çıkan raporun 2 hafta içerisinde kamuoyuna açıklanacağı belirtildi. 


İstiklal Eskişehir


Geri Dön