06 / 05 / 2024

İnşaattaki olumlu ivme ankastre mutfak satışlarını artırdı!

İnşaattaki olumlu ivme ankastre mutfak satışlarını artırdı!

İnşaat sektöründe meydana gelen canlanmanın etkisiyle ankastre ürün gruplarında satışların arttığı değerlendirmesini yapan Nadir Erbil, yurt genelinde gerçekleştirilen prestijli projeler sayesinde sektörde büyümenin yakalandığını söyledi



Geçen yılın ortalarından itibaren inşaat sektöründe meydana gelen canlanmanın etkisiyle ankastre ürün gruplarında satışların arttığı değerlendirmesini yapan Nadir Erbil, yurt genelinde gerçekleştirilen prestijli projeler sayesinde sektörde büyümenin yakalandığını söyledi. Bu durumun firmalarını da olumlu etkilediğine dikkat çeken Erbil, bu yılın ilk çeyreğinde 2010'un aynı dönemine göre cirolarını yüzde 50 oranında artırdıkları bilgisini verdi.

Blanco Öztiryakiler Genel Müdürü Nadir Erbil, ev tipi mutfak ürünlerini Blanco ve Pera markalanyla tüketiciye sunan firmalarının bu yılın ilk çeyreğinde inşaat sektöründeki canlanmadan olumlu yönde etkilendiğini belirterek, "İnşaat sektöründeki yukarı yönlü hareketlenmeye bağlı olumlu ivme satışlanmızı yükseltti" diye konuştu. Geçen yılın ortasında canlanma belirtileri gösteren inşaat sektörünün bu yılı pozitif yönde etkilediği değerlendirmesini yapan Erbil, "Bu yılın ilk çeyreğinde 2010'un aynı dönemine göre ciromuzu yüzde 50 oranında artırdık. Özellikle cihaz seti satışlanmızda yüzde 86'lık oran ile en yüksek artışı yakaladık. Diğer taraftan Blanco orta ve üst grup evi ye ve armatür satışlarımızda da ciddi artışlar yaşandı" dedi. Ciro artışını Türkiye'nin bölgesel bir güç haline gelmesine ve iç pazarda prestijli projelerin birbiri ardına hayata geçmesine bağlayan Erbil, "Bu yılın başında sadece İstanbul'da dört önemli projede firmamız yer aldı. Zerox model Blançosteelart konseptli eviyelere artan rağbet satışlarımıza yansıdı. Fiyat aralığı açısından en üst grup olan bu eviyelere projelerden yüksek talep gelmesini, bölgemizde prestijli projelerin sayısal artışı ve dolayısıyla ekonomik güçlenmenin işareti olarak değerlendiriyorum. Ciro artışımızda etken faktörlerden biri de ihracat. Geçen yıl başlattığımız ihracat odaklı hareketimizin bu yıl meyvelerini toplamaya başladık. Buna ek olarak satışlarımızdaki artışı, geliştirdiğimiz yeni ürünlere ve artan kampanya faaliyetlerimize bağlıyorum" şeklinde konuştu.

"Blanco ve Pera ile ihtiyaca yönelik çözüm üretiyoruz"

Firmalarının ürün gamından da bahseden Erbil, Blanco markası ile tüketiciye ev tipi mutfak eviyeleri, ankastre, tezgah altı ve tezgaha sıfır eviyeler, proje bazında komple paslanmaz çelik tezgah ve eviyeler, mutfak armatürleri, atık saklama sistemleri, davlumbaz, aspiratör ve aksesuar sunduklarını bildirdi. Diğer markalan olan Pera ile de ev tipi mutfak eviyelerine ilave mutfak ürünlerinin tüketiciyle buluşturulduğunun altım çizen Erbil, "Ankastre bulaşık makineleri, ankastre solo ocak, finn ve mikrodalga fırınlar, davlumbaz, aspiratör ve çöp öğütücülerimizi Pera bünyesinde bulmak mümkün" dedi. Her iki marka ürünleri yurt genelinde yaygın olan çeşitli satış noktalannda perakende ve toplu satışlar şeklinde sunduklarını anlatan Erbil, "Ağırlıklı olarak perakende alım yapan geniş bayi ağımız, mutfak üreticileri, yapı market zincirleri, butik mağazalar, beyaz eşya satış noktaları ile satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Aynca toplu konut projelerinde de yurt çapında başanlı bir şekilde yer alıyoruz. Geniş ürün gamına sahip olmamız her seviyedeki konut projelerine hitap etme olanağı sağlıyor. Yine yurt çapında satış sonrası servis ağımız ile marka olmanın bilinci altında tüketiciye güven duyduğu hizmeti sunuyonız" şeklinde bilgi verdi.

Firmalarının Blanco olarak ankastre cihaz pazarındaki beş firmadan biri olduğuna dikkat çeken Erbil, "Orta vadede ise Pera markamızla ilk üç sırada yer almayı planlıyoruz" açıklamasını yaptı. Bu noktada satış bazında ortaya koyduklan performansın markalarının geldiği noktayı görmek adına iyi bir ipucu teşkil ettiği fikrinde olan Erbil, "Firma olarak 2010 yılı sonuçlarından oldukça memnun olduğumuzu söyleyebilirim. Geçen yıl sektörde oluşan taleple doğru oranlı olarak üretim miktarımızda oldukça yüksek bir artış gerçekleşti. Buna bağlı olarak da 2009 yılma göre ciromuzu yüzde 25 oranında artırdık" bilgisini verdi. Anılan, dönemde ihracatlarının da satışlara destek olduğu ifadesini kullanan Erbil, ihracatlarını yurtdışı bayilik ve Öztiryakiler Grubu'na ait yurtdışı mağazalar vasıtasıyla yürüttüklerini bildirdi. Erbil, Kazakistan, Türkmenistan, Gürcistan, Irak, Suriye, Dubai, Azerbaycan, İran ve Kıbrıs olmak üzere ihracatın yıllık cirodan yüzde 30'luk pay aldığını kaydetti.

"Yeni modellerimiz birçok ödül aldı"

Firmalarının yeni dönem alışmalarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Erbil, bu yıl ürün gamlarını geliştirme ve bayi ağlarını büyütmenin yanı sıra ihracatta yeni pazarlara yöneleceklerini vurguladı. Erbil, "Bu faaliyetlere yönelik yatırım planlarımız arasında yeni model eviye ve cihazların, özellikle buzdolabı ve çamaşır makinelerinin devreye alınması, bölgeler bazında yeni bayilikler ve showroomların açılması, ihracatın daha da artırılmasına yönelik eylem planı bulunuyor" dedi. Yine Blanco'nun ürün gamında var olan 250'den fazla eviye modeline bu yıl birçok yeni model eklediklerinin altını çizen Erbil, şunları kaydetti: "Yeni modellerimiz birçok ödül aldı. Ergonomi ve fonksiyonelliği ön planda tutan Alaros, Axis steamer edition, Flow gibi eviyelerin yanı sıra Julos, Fontas ve Elescope gibi tasanm harikası armatürler bu yıl çok ilgi çeken Blanco ürünlerinden bazıları. Diğer taraftan Pera camlı ocaklar serisine yeni katılan 60,70 ve 90 santimlik modeller, multifonksiyonel dokunmatik kontrollü yeni fırın modelleri ve yine bu yıl çok rağbet gören cam yüzeyli setlerin ayrılmaz parçası özel tasarımlı camlı davlumbazların tanıtımına yıl başında başladık. Yine bu yılın başında ürün gamma giren WD 50 çöp öğütücü de oldukça ilgi görüyor."

"İnşaattaki iniş ve çıkışlar ekonomiye yön veriyor"

Sektörün hammadde ve enerji maliyetleri, döviz kurlan ve kredi faizleri gibi enstrümanlardan olumlu veya olumsuz etkilenebileceğine işaret eden Erbil, inşaat sektöründeki iniş ve çıkışların Türkiye ekonomisine yön verdiği görüşünde. Bu noktada devletin radikal çözümlerle sektöre destek vermesini bekleyen Erbil, yerli yatırımcıyı korumaya yönelik özellikle Uzakdoğu ülkelerinden yapılan ithalatta kontrolün artırılması, ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe  TOKİ  ve benzeri organizasyonlar aracılığı ile yatırımlarda kaliteli ürün kullanımının teşvik edilerek devam edilmesi ve kredi maliyederini düşürme yolunda önemli adımlar atılmasını talep etti. Bu sayede konut satışlarının artarak, yerli üreticiye destek olunabileceğine işaret eden Erbil, "Aynca yerli üreticilere teknolojik gelişimlerini sağlamak amacı ile Ar-Ge desteği sağlanmalı. Cihazlarda kullanılan komponentlerin önemli bir bölümünde hala dışa bağımlılık gözleniyor. Bu durumun giderilmesi ve ülke içinde bunların üretilip ihraç edilebilir bir konuma gelmesi yolunda özellikle yan sanayinin güçlenmesinin teşvik edilmesi gerekiyor" şeklinde görüş bildirdi.

DÜNYA


Geri Dön