Otomobil

İnternetten araç alıp satmak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu!

Dolandırıcılar şimdi de internetteki araç ilanlarını hedef aldı. İnternetten araç alıp satmak isteyenlerin dikkatli olması gereken bu yeni dolandırıcılık yönteminde dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri aracı satın alacakmış gibi yaparak satıcıyı akıllara durgunluk verecek şekilde dolandırıyor. Ama araba alış satışındaki yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı

Araç alıp satmak isteyen vatandaşlar, ilan verilen internet sitelerini sık sık tercih ediyor. Ama araba alış satışındaki yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Bu yeni yöntemde; dolandırıcılar bu defa bir aracı alacakmış gibi rol yapıyor. Daha sonra, bir başka müşteri bulup aracın satışını o kişiye yaparak, noterde satış için iki tarafa birden randevu veren dolandırıcı, parayı kendi alıyor. Bu yüzden, hem gerçek alıcı hem gerçek satıcı bu durumda mağdur oluyor. İşte kulaklarınıza inanamayacağız dolandırıcılık yönteminin detayları...

DEĞERİNDEN DAHA DÜŞÜK FİYATA SATIŞA ÇIKARIYOR

TRT Haber'de yer alan habere göre; dolandırıcıların yeni hedefi internet sitelerine satılık araç ilanı veren yurttaşlar olduğu aktarıldı. İlk aşama, belirlenen aracın sahibiyle iletişime geçmek oluyor. Dolandırıcı, arabayı satın alacağım diyerek kapora ödüyor ve henüz almadığı bu aracı başkasına satmak amacıyla harekete geçiyor. Aracı değerinden daha düşük fiyata satışa çıkarıyor. Bu sayede, hemen müşteri buluyor.

İşte detaylar...

"YEĞENİMLE FİYAT KONUŞMA" DİYEREK...

Müşteriye il dışında olduğunu, araçla yeğeninin ilgilendiğini, satış vekaletinin de onda olduğu yalanını söylüyor. 'Yeğenimle fiyat konuşma, benimle konuş' diyerek müşteriyi kandırıyor. Daha sonra, dolandırıcı birbirlerinden habersiz olan alıcı ve satıcı notere çağırıyor. Alıcı, arabanın gerçek sahibi olduğunu düşündüğü dolandırıcının hesabına aracın ücretini gönderiyor. Böylelikle dolandırıcının tuzağına düşüyor.

BUNLARA DİKKAT EDİN

Konuya ilişkin birtakım uyarıda bulunan oto galeri işletmecisi Serkan Kebapçı, 'Kişiyi kesinlikle göreceksiniz. Ruhsat sahibi mi? Aracın gerçek sahibi mi? Yoksa başka birinin adına, 'Yeğenimin adına arabayı satıyorum' şeklinde yalan mı söylüyor? Bunlara dikkat ederek, ruhsat sahibiyle iletişim kurarak ekspertizini yapıp, noterden de sorgulatarak borcunu, harcını, haczini vs., ruhsat sahibinin hesabına ücreti gönderdikten sonra en ufak bir problem yaşamazsınız” şeklinde konuştu.

Uzmanlar dolandırıcıların tuzağına düşmemek için her aşamanın kontrol edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Aman dikkat! Altın çok sert düşünce İslam Memiş’ten yeni uyarı geldi! Bunu sakın yapmayın!

VakıfBank müşterilerine müjde! Herkese 500 TL harçlık veriliyor!

Çocuklu ailelere müjde! Başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına her ay para yatacak!