29 / 04 / 2024

İnternetten bungalov kiralamayı düşünenler dikkat! 250'den fazla kişi 5 milyon TL dolandırıldı!

İnternetten bungalov kiralamayı düşünenler dikkat! 250'den fazla kişi 5 milyon TL dolandırıldı!

Nevşehir merkezli 9 şehirde sosyal medya üzerinden 250'den fazla kişiyi 5 milyon TL dolandırdığı belirlenen 19 şüpheli, emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. Kişilerin bungalov kiralamak isteyen 250'den fazla kişiyi 5 milyon TL dolandırdığı belirtildi.



Nevşehir merkezli 9 şehirde sosyal medya üzerinden 250'den fazla kişiyi 5 milyon Türk Lirası dolandırdığı belirlenen 19 şüpheli, emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi.

İnşaat işçisi M.A., tatil için sosyal medya üzerinden bir bungalov kiraladı. Bungalov kiralamış olduğu kişiler, M.A.'dan yeniden para talep etti. Bunun üzerine şüphelenen M.A., polise başvurdu.

Konu ile ilgili olarak bir çalışma başlatan Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kira ilanları, oltalama, ödeme sitesi aracılığıyla sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapıldığını belirledi.

NTV'nin aktardığı detaylara göre Nevşehir, Isparta, Mersin, Konya, Samsun, Van, Adana, Osmaniye ve Batman'da toplamda 25 şüphelinin, 250'den fazla kişiyi 5 milyon Türk Lirası dolandırdığını tespit etti. Söz konusu şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin tamamı gözaltına alınırken, adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda da 500 bin Türk Lirası değerinde altın, TL ile döviz, 2 ruhsatsız silah, 50 mermi ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

İnternetten bungalov kiralamayı düşünenler dikkat! 250 den fazla kişi 5 milyon TL dolandırıldı!

Paylaşılan detaylara göre suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ali Can Ö.'nün de aralarında bulunduğu 25 şüpheli, emniyete götürüldü. Şüphelilerden 6 tanesi ifadeleri sonrasında serbest bırakıldı, diğerleri de işlemlerden sonra adliyeye sevk edildi.

KIBRIS'TA DA 430 BİN EURO'LUK DOLANDIRICILIK

Kıbrıs'ta da yaşlı kişileri, emlak komisyoncusu olduğunu belirterek mal alım-satımı ve/veya kiralama kisvesi altında tam 430 bin Euro dolandıran bir kadın tutuklandı.

Fileleftheros’un haberine göre, 52 yaşındaki sözde “emlak komisyoncusu” kadın 2022'nin Mart ayından 2023'ün Aralık ayına kadar 81, 54 ve 31 yaşlarındaki kurbanlarından 430 bin Euro’nun üzerinde para topladığı ve çeşitli bazı bahaneler sunarak paralarını veya satın aldıklarını/kiraladıklarını zannettikleri mallarını vermedi. Konu ile ilgili olarak yapılan şikayetler üzerine tutuklanan kadın hakkında mahkemeden 7 gün tutukluluk emri alındı.
 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 3. köprüye tren için tarih verdi!

Enflasyon üstü getiri sağlayan temettü hisseleri!

Mağdur ev sahibinden bir isyan daha: '5-6 sene süren tahliye davası mı olur?'


Geri Dön