28 / 04 / 2024

İnternetten ev alıp satanlar dolandırıcılara dikkat!

İnternetten ev alıp satanlar dolandırıcılara dikkat!

İstanbul'da 2016 ve 2017'de 9 bin 740 dolandırıcılık olayı meydana geldi. Dolandırıcıların, vatandaşlara cep telefonu ve internet aracılığı ile ulaştıkları belirlendi. 



İstanbul'da 2016 ve 2017'de 9 bin 740 dolandırıcılık olayı meydana gelirken, şüphelilerin vatandaşları dolandırmak amacıyla son yıllarda genellikle cep telefonu ve interneti kullandıkları bildirildi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; internet aracılığı ile vatandaşların paralarının alınması da dolandırıcılar tarafından son yıllarda yoğun şekilde kullanılan yöntemler arasında yerini aldı. 

 

İnternet üzerinden araç, ev, iş yeri satmak isteyen vatandaşlar da dolandırıcıların yeni hedefi oldu. İnternetten araç ve gayrimenkul satmak isteyen vatandaşlarla temasa geçen dolandırıcıların, tapuda üzerine aldıkları mülklerin parasını çeşitli yöntemler kullanıp vatandaşı oyalamak suretiyle ödemeden kaçtığı belirtiliyor. 

 

Dolandırıcıların bulduğu yeni yöntemlerden biri de internet aracılığıyla gayrimenkul satmak isteyen yaşlı vatandaşları bulup, kandırmak suretiyle senet imzalatmak oldu.


Geri Dön