Otomobil

IONIQ 6’nın menzili Hyundai’yi şaşkına uğrattı! İşte otomobil tutkunlarını şok eden O sonuçlar!

Hyundai, yeni IONIQ 6 modeli için EPA tarafından hesaplanan yeni menzil ve enerji tüketimi oranlarını duyurdu. Hyundai IONIQ 6, Lucid Air’ı yakaladı. İşte detaylar… Şirketler yavaş yavaş model gamlarında daha fazla elektrikli model sunuyor

Elektrikli otomobiller hayatımıza her geçen gün daha fazla dahil olmaya devam ediyor. Şirketler yavaş yavaş model gamlarında daha fazla elektrikli model sunuyor. Bu markalardan bir tanesi de Hyundai. IONIQ adı altında yeni elektrikli modellerini ortaya koyan şirket, ortaya koyduğu menzillerle de dikkat çekmeyi başardı.

HYUNDAİ IONIQ 6, LUCİD AİR’I YAKALAMAYI BAŞARDI

Hyundai, yeni IONIQ 6 modeli için EPA tarafından hesaplanan yeni menzil ve enerji tüketimi oranlarını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre elektrikli model 581 kilometre yol alıyor. Diğer yandan modelin enerji tüketim değeri ise 150 Wh/km olarak paylaşıldı. Bu rakamlar önceden tahmin edilen 547 kilometre olarak tahmin edilen menzilin bile üzerinde bir verimlilik sunduğu için rekor sayılabilir.

IONIQ 6’nın menzili Hyundai’yi şaşkına uğrattı! İşte otomobil tutkunlarını şok eden O sonuçlar!

Shiftdelete.net'in habeirne göre, Hyundai, IONIQ 6 modelini farklı versiyonlarla satışa sunuyor. Buna göre elektrikli otomobil, dört tekerlekten çekiş veya arkadan itişli versiyonlarla birlikte farklı özellikler ile değişen araçlar sunuyor. Modelin en verimli versiyonu, 18 inçlik daha küçük jantlara ayrıca arkadan itişe ve düşük ağırlık için daha basit standart donanıma sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Aracın dört tekerden çekişli versiyonu ise ön bölüme eklenen ekstra elektrik motorunun getirdiği fazladan ağırlık ile yüzde 12’lik bir menzil düşüşü var. Üst versiyonlarda ise eklenen donanım ve daha büyük jantlarla birlikte menzil 434 kilometreye kadar iniyor. Ancak bu rakamların bile etkileyici olduğunu da söylemek lazım.

Hyundai Santa FE 2023 fiyatı belli oldu! İşte 23 Ocak 2023 fiyat listesi

Hyundai Kona Elektrik 2023 fiyatı belli oldu! İşte Hyundai Kona Elektrik 20 Ocak 2023 fiyat listesi…

Hyundai Tucson Hibrit 2023 fiyatı belli oldu! İşte Hyundai Tucson 19 Ocak 2023 fiyat listesi…