Altın & Gümüş

Altın fiyatlarında ezber bozan yeni tahmin! Öyle bir açıklama geldi ki görenler şaşkına döndü! Bildiklerinizi unutun...

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Gram altın fiyatını belirlemede etkili olan ons altın için şimdi öyle bir tahmin geldi ki görenler şaşkına döndü! İşte ayrıntılar...  

Dünya genelinde güçlenmeye devam eden resesyon edndişeleri ve enflasyona yönelik belirsizlikler piyasalarda fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

 

Küresel piyasalarda risk iştahının artmasına yönelik gelişmeler yaşanırken yatırımcılar temkinli duruşunu korumaya devam ediyor.

Bu gelişmelerin eşiğinde altın fiyatları ne kadar olacak? Ons altın kaç dolar olur? işte altın fiyatlarında ezber bozan yeni tahmin...

6-18 AY İÇİNDE RESESYON BEKLENİYOR

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yeni günde yaklaşık 7 baz puan yükselişle yüzde 2,96 seviyesine ulaştı.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda temmuz toplantısında 75 baz puanlık faiz artışı ihtimaline kesin gözüyle bakılırken, eylül toplantısında 75 baz puanlık faiz artışı ihtimali zayflamaya başladı.

Dolar, gram altın, euro, gümüş, sterlin ve kripto parası olanlar... İslam Memiş'ten yeni açıklama! Bombayı patlattı!

'Altın almayalım, bekleyelim' diyenler için İslam Memiş'ten korkutan uyarı geldi! Fiyatlar öyle değil...

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yastık altında altını olanlar çabuk baksın! 5 Temmuz 2022 altın fiyatları

ALTIN FİYATLARI İÇİN EZBER BOZAN YENİ TAHMİN 

Yatırımcılar altın fiyatlarına yönelik altın yorum ve altın analizlerini takip ederken, ANZ Bank ekonomistlerinden yeni bir açıklama geldi.  Altın fiyatlarının mevcut seviyelerde destek bulmasını ve 1.900 dolara doğru hareket etmesi bekleniyor.

 

Ekonomistlerden öyle bir tahin geldi ki herkes şaşkına döndü. İşte o açıklama: “Agresif faiz artışlarına ilişkin artan beklentiler ve daha güçlü bir dolar, altın için ters rüzgarlar. Yine de, hisse senedi piyasası zayıflığının ve devam eden jeopolitik belirsizliğin yatırımcı talebini desteklemesi mümkün. Altının, mevcut seviyelerin yakınında taban bulmasını ve 1.900 dolarlık yukarı yönlü potansiyel hedefi bekliyoruz.”

 


 

DOLAR TEKRAR 17 LİRA BARAJINDA

20 yılın en yüksek seviyesinde seyreden dolar ekndeski 105,5 oldu. Küresel piyasalarda dolar güçlenmeye devam ederken  yurt içinde ise TL'yi baskılamaya devam ediyor. 

 
GRAM VE ONS ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Dün ons altın düşüşe geçti. Öte yandan doların yükselişinden etkilnene gram altın yükselmeye başladı. Gram altın dün günü 977,5 liradan tamamladı. Gram altın haftanın ikinci işlem gününe ise 983 liradan başlarken aynı dakikalarda çeyrek altın 1,612 lira, Cumhuriyet altını ise 6,587 liradan satışa sunuluyor.  Altının ons fiyatı ise şu sıralar 1802 dolardan işlem görüyor.