Kent Haberleri

Altın için çıldırtan rakam resmen açıklandı! Ezber bozuluyor! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu! Aklınız çıkacak

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta 1.614 dolara kadar geriledikten sonra  bu hafta 1.730 dolara yükseldi. Herkes altın fiyatlarının yükseleceğini düşünürken, altın için yatırımcıları çıldırtacak rakam açıklaması geldi. Bu rakam ne görüldü ne duyuldu...

Fed'in faiz artırımı ile ilgili zayuf verilerin gelmesi ile ortam daha ılımlı hale gelmesi durumu doları yavaşlatıp altının değer kazanmasını sağladı.

Altın geçtiğimiz hafta 1.614 dolar seviyesinde işlem görürken bu hafta 1.730 seviyesine kadar yükseldi. Altın fiyatlarının yükselişine sevinen yatırımcılar altın fiyatlarının yükselip yükselmeyceğini merak ederken, çıldırtan rakam geldi. Altın için öyle bir rakam geldi ki ne görüldü ne de duyuldu. Görenlerin aklı çıkacak. İşte detaylar...

ALTIN İÇİN ÇILDIRTAN RAKAM...

Altında ılımlı havaya rağme düşüş beklentisinin olduğunu düşenen finans kuruluşları bulunuyor. Bunlardan biri olan Commerzbank'taki stratejistler doların baskı kurmaya devam edeceğini söyleyerek  altın için yatırımcıları çıldırtan açıklamayı yaptı:  “Fed fonlama faizinin 2023 yılının baharına kadar yüzde 5'e çıkmasını, yani mevcut seviyesinden 175 baz puan daha yükselmesini bekliyoruz.

Bu nedenle dolar, bir süre daha güçlü kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Bu sene sonu için altın fiyat tahminimizi aşağı yönlü revize ederek ons başına 1.700 dolara (önceden 1.800 dolar) revize ediyoruz.

2023'ün sonuna kadar altının ons başına 1.800 dolara (daha önce 1.900 dolar) tırmanmasını bekliyoruz.” TD’den 1.580 dolar uyarısı TD Securities stratejistleri de altında yaşanan son rallinin 1.580 dolara doğru tersine dönebileceği uyarısı yapıyor.

Kuruluş, 1.763 dolarda güçlü bir direnç bekliyor. TD analistleri, Fed'in faizleri yüzde 4.5'in üzerine taşımaya yönelik şahin planına bağlı kalmaya ve enflasyon düşene kadar bu mod hareket edeceğine inanıyoruz. Bu ortamda altının gücünü kaybedeceğini ve önümüzdeki aylarda yeniden 1.580 dolarlık hedefimize doğru geri çekileceğini öngörüyoruz” değerlendirmeleri geldi. 


ALTIN RALLİ YAPACAK...

RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri beklentilerin altında gelirse altının ralli yapacağını söyledi. 

Altın alıp satacaklar için akıllara ziyan açıklama! Dünyaca ünlü milyarder nefes bile almadan açıkladı

Yastık altında doları olanlar acil bakın! Görmedim, duymadım demeyin! Dolar pazartesi günü böyle olacak

Altın fiyatlarında geri adım! Kıyıda köşede 1 gram bile altını olan acil baksın! 7 Ekim 2022 altın fiyatları