Kent Haberleri

Dolar değil bu sefer çakılan altın olacak! Necmettin Batırel'den tansiyon yükselten altın açıklaması! Almayın 

Dolar kurunun düşeceği ile ilgili yorumlarda bulunan Necmettin Batırel'den bu sefer altın uyarısı geldi. ''Almayın'' diyerek uyaran Batırel altının çakılacağını söyledi.

Doların düşeceğine yönelik açıklamalarda bulunan Betırel, bu sefer altının da çakılacağını söyledi ve yatırımcıları ''almayın'' diyerek uyarıda bulundu.

ALTIN ÇAKILACAK ''ALMAYIN''

Necmettin Batırel, 'Dolar Rusya - Ukrayna savaşında çatışmaların yeniden tırmanacağına yönelik işaretlerle birlikte Ekim ayının en yüksek seviyesine çıktı, ons üzerinde baskı oluşturdu.' ifadesini kullandı.

Necmettin Batırel, ''ABD para politikasında sıkılaştırmaların devam edeceği beklentilerinin artması nedeni ile  jeopolitik risklerin yatırımcı güveni üzerinde baskı oluşturarak güvenli liman olarak ABD dolarına yönelmesi altın fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi. 

Dolar, Rusya-Ukrayna savaşında çatışmaların yeniden tırmanacağına yönelik işaretler ile birlikte Ekim ayının en yüksek seviyesine çıktı, ons üzerinde baskı oluşturdu. 

 

Yüksek borçlanma maliyetleri fiyatlandıkça ve enflasyonla ilgili endişelere arttıkça borsa yatırım fonları aracılığıyla uzun vadeli stratejik altın talebi gelecekte toparlanabilir. 

Perşembe günü gelecek ABD TÜFE’si kilit öneme sahip olacak ve olası güçlü rakamlar Fed’in faiz oranlarını artırmaya devam etmesinin önünü açacak.

 

1666 –1700 dolar arasında hareket eden Ons Altın şu sıralarda 1668 dolardan işlem görüyor. Dolar endeksi 113 bölgesinde ve ABD on yıllıkları tekrar yüzde 4 seviyelerini test ediyor. Bu fiyatlamalar aşağı yönlü hareketlerin devamını sağlayabilir.

Teknik açıdan ons altın 1680 doları aşamadığı sürece 1645 ve 1615 dolar desteklerine dönebilir.

1680 dolar seviyesinin üzerinde kapanışlarda 1695 ve 1710 bölgesi direnç oldu.Gram altın şu anda 995 liralık değerini koruyor. Fiyatta düşüş ihtimali oldukça güçlü.' değerlenrmesini yaptı.

 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

 

Altın fiyatlarında son durum milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor.  Gram altın 1004 TL, çeyrek altın 1630 TL, Yarım altın 3260 TL, cumhuriyet altını 6799 TL, gremse altın 16,453 TL, Ata altın 6772 TL, ziynet altın 6500 TL seviyesinden işlem görüyor.

Altının Efendisi İslam Memiş'ten son dakika uyarısı geldi! 1 gram bile altını olanlar dikkat! Resetleme başladı!

Altında ibre tersine döndü! İslam Memiş "Gelişmeler hayra alamet değil" diyerek uyardı