Altın & Gümüş

Gram altın için rekor rakam açıklandı! Uzmanlar resmen tarih verdi! Altın yatırımcıları o günü bekliyor

Fed'in 1980'li yıllardan itibaren sıkılaştırma politikalarına devam etmesi doların yükselmesini sağlarken altın üzerinde baskıyı artırıyor. Uzmanlar ise gram altın için tarih vererek rekor seviyeyi açıkladı. Doların yükselişe geçmesi ise altın fiyatları üzerinde baskı giderek artıyor

Fed'in faiz oranlarını artırma konusundaki ısrarı doların güçlenmesine neden oluyor. Doların yükselişe geçmesi ise altın fiyatları üzerinde baskı giderek artıyor. Bu durum karşısında vatandaşlar altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini, ne kadar olacağını merak edip araştırmalara başladı.

Uzmanlar altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri değerlendirerek gram altın için tarihi rekoru tarih vererek açıkladı.

UZMANLARDAN KRİTİK AÇIKLAMA

Uzmanlar dolar kurunun altın üzerindeki baskısına değinerek, şu sıralar 1,660-1680 dolar aralığının devam edeceğini belirttiler.

Uzmanlara göre; 1.660 doların kırılması düşüşü daha da derinlşmesine neden olacak. Burada 1.648 bandının önemli bir destek olduğuna dikkat çekiliyor. Anlamlı yükseliş için ise 1.690 doların üzerinde hareket etmesi gerekiyor. Bu seviyenin aşılması direnç olarak 1.705 doların ulaşılabileceğin işaret ediliyor.

GRAM ALTIN İÇİN REKOR SEVİYE

Uzmanlara göre; Rusya Ukrayna Savaşı ile rekor seviyelere gelen  gram altın 980,25 seviyesinden aldığı destekle yükselişler görüldü.  Yüseklişlerde 1,008 TL direnç olarak gözlemlenebilir. Geri çekilmelerin olması halinde ise 980,25 seviyesinin altı test edilebilir. Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen gram altın için 1,250 TL seviyesi yeni rekor seviye olarak belirlendi. Bu seviyelerin ise yılın son çeyreğinde görülmesi bekleniyor.

MADENCİLERDEN ALTIN YORUMU

Altın madencileri, Fed'den son 10 yılın en şahin faiz artırımları ile karşı karşıya kalınsa da altına ilginin devam edeceğini söylediler.  Denver Altın Forumu'na katılan maden şirketlerinden 10'unun yöneticileri yılsonuna kadar fiyatın 1806,10 dolar ons seviyesine ulaşacağını öngörüyorlar.

ONS VE GRAM ALTIN SON DURUM

Ons altın ve altın fiyatları fed baskısı altında kalırken dip seviyelere kadar geriledi. Bugün ons altın 1662 dolardan işlem görürken gram altın 1004 TL seviyesinden satışa sunuluyor. Çeyrek altın  1645, yarım altın 3,292 TL, tam altın 6,560 TL, ata altın 6,744 TL'den satışa sunuluyor.

Yastık altında altını olanlar bakmadan geçmeyin! Altın bugün yükseldi mi, düştü mü? 23 Eylül 2022 altın fiyatları

Altını olan gümüşe bir baksın! Gümüşü olan kazandı daha da kazanacak

Altında yeni devir başlıyor! Gram altının ayak sesleri korkutmaya başladı! İşte detaylar!