Altın & Gümüş

Geri sayım başladı... Altın fiyatları yarın düşecek mi? 

Altın fiyatlarının yönünü belirleyecek karar için son bir gün kaldı. Piyasaların gözü yarın açıklanacak olan FED faiz kararında. Peki altın fiyatları düşecek mi? Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? sorusunun yanıtını merak eden yatırımcılar kritik gün olan yarını bekliyor

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününde de aşağı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? sorusunun yanıtını merak eden yatırımcılar kritik gün olan yarını bekliyor. Yarın altın fiyatlarının yönü belli olacak. Peki altın fiyatları yarın düşecek mi?

Geçen hafta açıklanan ABD enflasyon rakamlarından sonra piyasalarda sert hareketlilikler yaşandı. Bu hafta ise piyasaların gözü yarın açıklanacak olan FED faiz kararında. FED'ten gelecek olan mesaja göre piyasaların yönü belli olacak. Özellikle altın fiyatları üzerinde etkili olması beklenen karar için geri sayım başladı.

Milyonlarca yatırımcı en güvenli liman olan altın için düşecek mi, yükselecek mi? sorularının yanıtlarını merak ediyor. Bu konuda uzman isimlerden kritik açıklamalar geldi.

ALTIN FİYATLARI KRİTİK SEVİYEDE

ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından altın fiyatları sert düşüş yaşadı. 1700 doların altına kadar gerilene ons altın 23 ayın en düşük seviyelerini gördü. Ardından yeni haftaya da düşüşle başlayan altın fiyatları endişe yaratmaya başladı.

İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya altın fiyatları için kritik rakamları açıkladı ve yatırımcıları uyardı.

 

Seda Yalçınkaya ons altın için şunları söyledi: ''Ons altın geçen hafta beklenenin üzerinde gelen ABD TÜFE verisi sonrası kayıplarını hızlandırdı ve yaklaşık 2019 yılının sonundan bu yana devam eden güçlü destek seviyesini aşağı yönde kırdı.

1680 dolar seviyesinin altında kalmaya devam etmesi halinde ons altında uzun soluklu düşüş eğilimi görülebilir. 1680 dolar seviyesi yatay bir omurga değer niteliğindeydi. Şimdilik düşüş 1660 dolar seviyesinde sınırlı kalmış gibi görünüyor.” dedi.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Altın fiyatları kritik seviye olan 1700 doların altında işlem görümeye devam ediyor. Yatırımcılar ise altın fiyatlarının daha düşüp düşmeyeceğini araştırıyor. Bu konuda Seda Yalçınkaya;''Fed, ABD ekonomisine ilişkin projeksiyonları da açıklayacak.

 

Özellikle TÜFE’nin nereye doğru beklenti oluştuğu önemli olacak. 21:30’da Fed Başkanı Powell’ın konuşmasından çıkacak sinyalleri piyasa fiyatlamak için hazır olacaktır.

Bir söylem değişikli olmasını beklemiyoruz. Ancak piyasanın farklı algılayacağı bir değişiklik olması halinde piyasa fiyatlamasına hassas bir şekilde dahil olacaktır.”

Özetle, daha şahin bir Fed’le karşılaşmamız halinde ons altının önümüzdeki süreçte 1550 dolar seviyesine doğru geri çekilmesi beklenebilir. Buna karşın Fed’in söylemlerinin yumuşaması halinde ise, ons altının 1680 dolar seviyesi üzerine tutunmasını bekleyebiliriz.

 

Bu durum gerçekleşse dahi ons altında yükselişlerin sınırlı kalması daha olası bir senaryo gibi görünüyor. Kısa vadede 1735 dolar seviyesi üzerinde yerleşik bir seyir oluşmaması halinde yükseliş eğiliminin başladığından söz etmek mümkün olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Altın fiyatları toz duman oldu! Elinde 1 gram bile altını olanlar için kırmızı alarm! Son dakika altın fiyatları

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 19 Eylül Pazartesi 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın ve dolar için peş peşe son dakika açıklaması! Açık açık tarih verildi!