Kent Haberleri

''Aman temkinli olun'' uyarısı! Gram altın yükseliyor yükselmesine ama risk var! Yatırımcılar çok acil bakın

Altın fiyatları sert düşüş sonrasında en hızlı yükselişini test etti. Gram altın yükseliyor yükselmesine ama hala risklerin olduğu belirtilerek yatırımcılar için ''aman temkinli olun'' uyarısı geldi.  Altın fiyatları 7 ayın en hızlı yükselişini kaydederek arttı

Altın fiyatları son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı tarafından takip ediliyor. Altın fiyatları 7 ayın en hızlı yükselişini kaydederek arttı. Ons altın geçtiğimiz hafta 1620 seviyelerinde işlem görürken yükseliş sonrasında 1730 seviyelerine kadar yükseldi.

Gram altın ise 900 TL seviyelerinden 1030 TLseviyesine kadar çıktı. Altın fiyatları bir dünde 20 dolar yükselirken altın ile ilgili uyarılar gelmeye başladı. Gram altın yükseliyor ama temkinli olmak gerektiğini söyleyen uzmanlar yatırımcıları uyardı.

Peki altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Altın fiyatları yükselişini sürdürecek mi? Altın fiyatları ne kadar olur? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

ALTIN YÜKSELİYOR

Altın fiyatları bugün de yükselmeye devam ediyor. İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tuna Çetinkaya altın fiyatlarının yükselişi ile  ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. 

ABD imalat PMI verisinin beklentilerin altında kalmasından dolayı ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımlarında güvercin tutuma geçer beklentisini yarattığına değinen Çetinkaya: '' Bu yüzden zayıflayan dolar karşısında başta altın olmak üzere tüm emtialar olumlu yönde hareket etti. Riskli varlıklara yönelik iştahın artması; altında önemli bir tepki yükselişini beraberinde getirdi.'' ifadesini kullandı.


KASIM AYINA DİKKAT!

Fed kasım ayında faiz kararını açıklayacak. Kasım ayı altın ve emtia fiyatları için kritik olacağına işaret eden Çetinkaya, Fed'in şahin tutumunu devam ettirmesi halinde altın fiyatlarında yükselişlerin devamının gelmeme ihtimaline değindi. 

Fed'in 100 ve üzerin faiz kararının doları güçlendişrerek altın fiyatlarının düşmesine neden olur. Çetinkaya; ''Güçkü faiz güçlü dolar demek''diyerek doların artması ile altın fiyatları tekrar baskı altına girebileceğine işaret etti. 

GRAM ALTINDA RİSK HALA VAR...

Altın yatırımcıları, özellikle de gram altın alıp yatırım yapan yatırımcılar için uyarıda bulunan Tuna Çetinkaya, ''Şuan gelen yükseliş ile kısa süreliğine alım fırsatı kaçmış olabilir. 1030 lira gibi direnç seviyelerini geçmeden izlemek daha doğru olur.

 Eğer mevcutta pozisyonunuz var ise de 1000 TL seviyesini takip ederek üzerinde pozisyonu korumaya, bu seviyenin altında ise kar ya da zarar realize etmek yararlı olabilir.'' dedi.

AMAN TEMKİNLİ OLUN!

Altın fiyatlarında görülen bu hızlı yükseliş yatırımcıları heyecanladırdı. Gram altının tekrar 1,000 TL seviyesini geçmesi ile yatırımcılar bu yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Konu ile ilgili Çetinkaya gram altın için temkinli olmayı önerirken, ''Şimdilik biraz iyiye odaklanan ve iştah arayan piyasalarla karşıyayız. İlk olumsuz haber yine altın yatırımcılarını üzebilir.'' ifadelerini kullandı. 

Altın fiyatları rekora koşuyor! Elimizdeki altınları bozduralım mı? Sonra pişman olmayın! 5 Ekim 2022 altın fiyatları

Altın 1 ay sonra işte tam bu kadar olacak! Altının efendisi açıkladı! 1 gram bile altınınız varsa bakmadan geçmeyin!

Altın fiyatları rekora koşuyor! Elimizdeki altınları bozduralım mı? Sonra pişman olmayın! 5 Ekim 2022 altın fiyatları