30 / 04 / 2024

İpekiş, turizm tesisi oluyor!

İpekiş, turizm tesisi oluyor!

 Osmangazi Belediyesi İmar Komisyonu daha önce alışveriş merkezi olarak planlanan İpekiş'in planında yeni bir düzenleme yaparak, alanın Turizm Tesisi olmasına karar verdi



2 yıl önce Büyükşehir'den AVM için vize almasına rağmen, yaklaşık 20 aydır Osmangazi İmar Komisyonu'nda bekletilen İpekiş'e yapılan ince ayar ile otel olması gündeme geldi. İpekiş ile ilgili madde, Osmangazi Belediye Meclisi'nin bugün yapılacak olan toplantısında ele alınacak ve büyük ihtimalle bölgenin otel olması yönünde karar çıkacak.
Bursa'nın en eski tekstil tesislerinden biri olan ve birkaç yıldır alışveriş merkezi olması gündemde olan İpekiş'in, yeni bir değişiklik ile sadece otel olması yönünde karar alındı. 13 şžubat 2009 tarihindeki Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında yapılan plan değişikliği ile İpekiş'in alışveriş merkezi olmasının önü açılmış ve meslek odalarından ve kamuoyundan tepki çekmişti. Muhalefetin de etkisiyle İpekiş dosyası Osmangazi İmar Komisyonu'nda 20 aydır bekletiliyordu.

DEÄžİşžİKLİK YAPILDI...Son olarak birkaç ay önce Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, İpekiş ile ilgili İmar Komisyon Raporu'nda yapılan plan değişikliği ile plana 'İşlevle Uyum Tesisleri' ibaresi eklenen İpekiş'in sadece otel olması için ilk adım atılmış oldu. Muhalefetin tepkilerini ve bölgedeki trafik yoğunluğunu göz önünde bulunduran İmar Komisyonu, yaptığı değişiklik ile İpekiş'in AVM yerine Turistik Otel izni verdi.

BUGÜN GÖRÜşžÜLECEK...
Bugün gerçekleşecek olan Osmangazi Belediye Meclis toplantısında gündeme alınacak olan İpekiş dosyasında yapılan değişikliğe göre, bölgeye sadece butik otel yapılacak. Alandaki 2 tescilli bina korunurken, otelin yüksekliği mevcut yapıları geçmeyecek ve ilave bir emsal verilmeyecek. Sadece yer altına tek katlık bir otopark yapılabilecek. Alanın ortasındaki tescilli yapının dış hattı korunacak ve içinde bir takım düzenlemeler yapılabilecek.

Gazeteparc


Geri Dön