15 / 05 / 2024

İphone 14 pro serisi olanlar dikkat! Öyle bir sonuç çıktı ki gözlerine inanamadı

İphone 14 pro serisi olanlar dikkat! Öyle bir sonuç çıktı ki gözlerine inanamadı

iPhone 14 Pro ilk çıktığı andan beri, hep Açık Ekran (Always On Display) fonksiyonunun ne kadar şarj tükettiği merak edilmişti.  Artık o merak giderildi ve ne kadar şarj tükettiği belli oldu. 



Teknoloji devi Apple’ın son çıkarıp piyasaya sürdüğü iPhone 14 Pro, akıllı telefon dünyasında oldukça yankı uyandırdı. Öyle ki fonksiyonlarıyla dikkat çeken modelin şimdi de Hep Açık Ekran (Always On Display) fonksiyonu açıkken ne kadar şarj tükettiği belli oldu. Ayrıca ortaya çıkan sonuç Android camiasındaki ezeli rekabet ettiği marka ile de karşılaştırıldı.

İphone 14 pro serisi olanlar dikkat! Öyle bir sonuç çıktı ki gözlerine inanamadı

iPhone 14 Pro, Hep Açık Ekran özelliği aktifken ne kadar şarj tüketiyor?

Apple, 7 Eylül 2022 tarihinde yaptığı Far Out programında heyecanla beklenen iPhone 14 serisini tanıttı.
 Öyle ki bu seride öne çıkan Pro modeli, pil bakımından seleflerine göre 1 saat daha çok kullanım avantajı sunuyor. Apple, iPhone 14 serisi ile beraber birçok ivonatif fonksiyonu hayatımıza getirdi. Bunlardan birisi de Hep Açık Ekran özelliği. Öyle ki bu özellik aracılığı ile cihaz ekranınız off durumda  olsa dahi, kilit ekranınız soluk bir halde görünür. Bu sayede saat, tarih ve uyarılar gibi önemli bilgilere bakmak için ekranı açmanıza lüzum kalmıyor. Bu fonksiyon dikkat çekmesi bir yana, aynı anda ne kadar şarj bitirdiğine dair merak konusu olmuştu. Şimdi ise PhoneBuff adında bir YouTuber,  yaptığı testle Hep Açık Ekran fonksiyonunun ne kadar şarj tükettiğini ortaya çıkardı. Testler sırasında üç adet iPhone 14 Pro modeli üzerinde test yapıldı. Bu sayede Hep Açık Ekran’ın üç modu da kullanıldı. İlk cihazda ekran tamamen kapalı ve özellik kullanılır değildi. 
İkincisinde yalnızca saat görünüyordu ve üçüncüsünde ise telefonun arka planı da görünüyordu.

 


Geri Dön