Teknoloji

iPhone telefonları yeni bir eşikte! iPhone’nun kitlesi bu özellikle daha da artacak!

iPhone, telefonlarına yeni bir özellik daha getirmeye karar verdi. İşte iOS 17 ile gelecek özellikler!Bu özellikler ile birlikte görme, duyma ve daha fazlası için dizayn edildi

Apple, yeni erişilebilirlik özelliklerini açıkladı. Bu özellikler ile birlikte görme, duyma ve daha fazlası için dizayn edildi. En dikkat çekici özelliklerden biri ise "Kişisel Ses" adı verilen özellik oldu.

İşte haberin ayrıntıları…

Kişisel Ses" özelliği ile iPhone ya da iPad sesiniz ile konuşmasını sağlayacak. Böylece konuşma yetisini kaybeden ya da kaybetme tehlikesi ile yüz yüze olan kişilere yardımcı olacak. Sizinkine benzer bu sesle arkadaşlarınız ile ya da aileniz ile konuşma gerçekleştirebilirsiniz.

KİŞİSEL SESLER OLUŞTURULABİLECEK!

Apple'a göre telefon kullanıcıları, toplamda 15 dakikalık ses süresi ile iPhone ya da iPad'de belirli bir dizi metnin okunması ile kendi "Kişisel Seslerini" oluşturabilirler. Ayrıca bunları yazıp da üretilen seslere istediklerini okuyabilecekler. Aksi bir durumun olabileceğini düşünenler için ise şirket, özelliğin tüm bilgileri gizli ve aynı zamanda da güvenli tuttuğunu ifade ederken makine öğrenimi kullandığını da ekledi.

BASİTLEŞTİRİLMİŞ SÜRÜMLERİ DE YER ALIYOR!

Teknoloji devi bu bilgilere ek olarak da "Yardımlı Erişim" veya "Yardımlı Erişim" adını vermiş olduğu bir özelliği de duyurdu. Kognitif bozukluğu bulunan vatandaşlar için yapılmış olan bu özellik, önemli uygulamaların basitleştirilmiş sürümlerini etkin hale getiriyor. Telefon ve FaceTime'ın birleştirilmiş sürümleri ile Mesaj, Kamera, Fotoğraf, Müzik ve büyük metin gibi uygulamaların basitleştirilmiş olan sürümleri bulunuyor. Körler veyahut belli bir düzeyde görme kaybı olanlar için de yakında yararlı bir özellik geliyor.

Son olarak ise şirketin, görme engelli ya da kısmi görme kaybı olan kişiler için yeni özellikleri de mevcut. Büyüteç'e gelen "İşaretle ve Konuş" adlı yeni bir özellikle fiziksel nesnelerle metin ve ses vasıtasıyla etkileşime girmesine yardımcı olacağı düşünülüyor. Kamera mikrodalga düğmeleri ile iPhone veya iPad kullanıcıya bunun ne olduğunu yüksek ses ile okuyabilecektir.

Apple, bu bahsedilen özellikleri 2023 yılı içinde kullanıcılara sunulacağını bildirdi. Bu, iOS 17'nin bir parçası olma yeteneğini daha da güçlendirecek.