29 / 04 / 2024

Irak sınırına 2 yeni gümrük kapısı için imzalar atılacak!

Irak sınırına 2 yeni gümrük kapısı için imzalar atılacak!

Barzani ve Başbakan Erdoğan'ın buluşması üzerine 2009'dan beri bekleyen Aktepe ve Ovaköy sınır kapılarına yönelik anlaşmaya hız verildi, inşaat çalışması yakında başlıyor. Irak sınırına 2 yeni gümrük kapısı için imzalar atılacak...



Barzani ve Başbakan Erdoğan'ın buluşması üzerine 2009'dan beri bekleyen Aktepe ve Ovaköy sınır kapılarına yönelik anlaşmaya hız verildi, inşaat çalışması yakında başlıyor. 


GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Irak sınırına 2 kapının açılması için mutabakata vardığını açıkladı. Habur Sınır Kapısı'ıım iki ülke arasındaki 12 milyar dolarlık ticareti karşılamaya yetmediği için Aktepe ve Ovaköy kapılarının açılmasına yönelik anlaşma 2009'da imzalanmıştı. Anlaşmaya Irak tarafından onay çıkmamıştı. 


IRAK DELEGASYONU GELİYOR 


Ovaköy ve Aktepe'de 2 yeni sınır kapısı ve 3 yeni geçiş noktası oluşturulacak. Glilyazı'da bir, Hakkâri'de 2 tane açılması planlanan gümrük geçiş noktasının yapım çalışmaları yakında başlayacak. Irak merkezi hükümeti delegasyonuyla kasınım son haftası veya aralık ayının ilk haftası görüşmeler yapılması ve mutabakat zaptı'nm imzalanması öngörülüyor. 


Akşam Gazetesi 


Geri Dön