Ekonomi

İş Bankası’ndan şaşırtan faiz açıklaması! “Kârlar yüksek” İşte detaylar!

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, faiz hakkında herkesi ilgilendiren bir açıklamada bulundu. İşte detaylar!kuruluş yıldönümünde açıklama yapan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Bununla birlikte problemin ciddiyetinin de farkına varmamız gerekiyor

Türkiye İş bankasının 98. kuruluş yıldönümünde açıklama yapan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Bununla birlikte problemin ciddiyetinin de farkına varmamız gerekiyor. Sorunların çözümü için ‘Merkez Bankası faizi indirsin, yükseltsin' noktasının çok ötesindeyiz” dedi.

İşte haberin detayları...

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, piyasa işleyişinin kendi dinamikleri olduğunu ve piyasa araçları arasında bir eşgüdüm olması gerektiğini söyleyen, “Merkez bankalarının para politikası araçları da bir mıknatıs gibi bu dinamikleri yönlendiriyor. Ancak mıknatısı uzaklaştırdığınızda, bunu ne kadar oynattığınızın bir önemi kalmıyor” diye konuştu.

ENFLASYON BİLANÇOLAR ÜZERİNDE ETKİLİ OLDU

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, şimdilerde ülkedeki yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamının, tüm kesimlerin bilançosunu etkilediğini ve yüksek kâr rakamları açıklandığını belirtti.

Şirketlerin gerçek performansına, elde edilen bu sonuçların nasıl oluştuğuna iyi bakılması gerektiğini ve bazen de sonucun iyi görünmesinin yanıltıcı olabildiğinin altını çizen Aran, yüksek enflasyon nedeniyle gelirlerin olduğundan iyi, giderlerin de olduğundan az göründüğüne vurgu yaptı.

“ENFLASYON NEDENYLE BİLANÇOLAR OLDUĞUNDAN İYİ GÖRÜNÜYOR”

Aran, gelir-gider arasındaki fark nedeniyle de kârların yüksek olduğunu belirtti. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli faktörün enflasyon olduğunun altını çizen Aran, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Enflasyon nedeniyle bilançolar olduğundan iyi görünüyor; enflasyon muhasebesi uygulanmadığı zaman enflasyona göre düzeltme yapmayınca gerçek durumu anlayamıyorsunuz. Gerçekten iyi mi yoksa sadece görüntü mü iyi? O nedenle bilançoları, enflasyon muhasebesi sonrası değerlendirmek sağlıklı olur.” Dünya ekonomisinde bu kadar sıkıntı varken, bu sıkıntılar ile uğraşılırken ve Türkiye'de enflasyon hızla yükselirken, şirket bilançolarının iyi olmasının kafaları karıştırdığını belirten Aran, sözlerine şöyle devam etti: “Enflasyonun yarattığı sorunları ve bu sahte, sanal görüntüyü iyi araştırıp, irdelemek ve masaya yatırmak gerekir. Kritik nokta ise şudur; şirket bilançolarındaki kârlılığı gelecekten ödünç aldığımızın farkına varmamız gerekiyor ve bunun ne kadar sürdürülebilir olduğuna da göz atmamız gerekmektedir.”

Okul harcamalarına Garanti BBVA desteği! Yetişen alıyor! Son başvuru 30 Eylül!

Akaryakıtta yeni zam yolda mı? Benzin ne kadar? Motorin kaç TL olacak? İşte detaylar!

İşsiz ödeneği zamlandı! İşsize 10 ay boyunca yatacak! İşsizlik ödeneği ne kadar 2022?