16 / 05 / 2024

İş Bankası'nın 'Kanal projesi' tuttu!

İş Bankası'nın 'Kanal projesi' tuttu!

Üç yıl önce İş Bankası müşterilerinin %74'ü klasik bankacılığı kullanırken, bugün yarısı alternatif dağıtım kanallarını kullanıyor. Bu değişimi 'Kanal Göçü' projesi olarak adlandıran İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, 'Hedefimize ulaştık' dedi



Üç yıl önce alternatif dağıtım kanallarının (ADK) bankacılık işlemlerindeki payını artırmak amacıyla yola çıkan İş Bankası, 'Kanal Göçü' adını verdiği projede hedefine ulaştı. 2008 yılında müşterilerinin yüzde 74'ü klasik bankacılık kanallarını kullanırken, bugün müşterilerin yüzde 50'si alternatif dağıtım kanallarını kullanıyor. İş Bankası'nın ADK'lardaki geldiği noktayı anlatmak amacıyla bir grup gazeteciyle İstanbuldaki genel müdürlük binasında bir araya gelen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, 'İş Bankası'ndan neyi eksik' sloganıyla ile 3 yıl önce başlattıkları 'Kanal Göçü' projesinde kendilerini rakipleri ile de karşılaştırarak şubeden bankamatiğe, bankamatikden de internete göçü sağladıklarını anlattı.
HİSSE SATIŞININ %98'İ ADK'DAN
ADK'daki stratejileriniin özünü 'Müşteriye yakın olmak' şeklinde özetleyen Hakan Aran, '2008 yılında yaptığımız araştırmada, müşterilerimizin büyük çoğunluğununn bankacılık işlemlerinde  şubeyi tercih ettiğini  gördük. bankamatikden sadece para çekiliyordu. İnovatif ve dinamik bir banka olma hedefiyle Kanal Göçü projesini başlatttık' dedi. Bankada Kanal Göçü projesi başladığında, müşterilerin ilk tercihinin şube olduğunu belirten Aran, 'Şimdi hisse senedi işlemlerinin yüzde 98'i, para  çekme işlemlerinin yüzde 90.5'i ADK'lerden gerçekleştiriliyor'dedi.

Hedef 2.4 milyon kişi
MOBİL bankacılık hizmetlerinde en zengin içeriğin İş Bankası'nda olduğunu ifade eden Hakan Aran, İşCep uygulamasıyla 150 bin kullanıcıya ulaştıklarını söyledi. Aran, internet bankacılığında ise oldukça iddialı konuştu: 'Şu anda 1 milyon 459 bin 930 internet bankacılığı müşterimiz var. Hedefimiz bir yıl içerisinde 2.4 milyon müşteriye ulaşmak. internet bankacılığında lider olmayı hedefliyoruz.'

İki yılda 60 milyon $ yatırdı
İŞ Bankası'nın 2 yılda 60 milyon doların üzerinde ADK yatırımı yaptığını belirten Hakan Aran, İstanbul'da bir yılda 205 yeni bankamatik açtıklarını vurgulayarak, 'İstanbul'da en fazla ATM'si olan bankayız' dedi. Şu ana bio kimlikle çalışan 650 bankamatikin mevcut olduğunu kaydeden Aran, 'Hedefimiz her hafta 100 bankamatiki bio kimlik uygulamasına geçirerek yıl sonuna kadar 4 bin 300 ATM'nin tamamında bu uygulamayı hayata geçirmek' diye konuştu.

İlk sesli bankamatiki Kemerburgaz'da kurdu
İSTANBUL Kemerburgaz'daki Göktürk şubesinde özürlülere yönelik sesli ATM uygulamasını başlattıklarını anlatan Hakan Aran, ilk etapda büyük şehirlerde bu hizmeti vermeyi planladıklarını aktardı. Mobil ödeme konusunda da çalışmaları olduğunu belirten Aran, hem Avea hem BKM ile 2 ayrı proje yürüttüklerini açıkladı.

 
Akşam/Ayfer ARSLAN


Geri Dön