05 / 05 / 2024

İş dünyasından uyarı: ‘Enflasyon 3 haneyi görebilir’

İş dünyasından uyarı: ‘Enflasyon 3 haneyi görebilir’

Patronlardan kredi musluklarının açılmasına yönelik çağrı geldi. Son bir senedir finansmana erişimde büyük sorunlar yaşayan iş dünyası özellikle seçim öncesi kilitlenen kredi sisteminin tekrar açılmasını talep ediyor.



Seçimlerin sona ermesiyle beraber iş dünyası yeni ekonomi yönetimi ve ekonomi yol haritasını beklerken, öncelikle kredi musluklarının açılmasını istiyor. Kredi kartlarına kadar gelen kısıtlamaların büyük sorunları beraberinde getirdiğine işaret edilirken, enflasyonla mücadelenin tüm seyri belirleyeceğine ve sıcak paranın gelmemesi durumunda 3 haneli enflasyona dönülebileceğine vurgu yaptı.

 İş dünyasından uyarı: ‘Enflasyon 3 haneyi görebilir’

İÇ TALEBİ DARALTIR

Sözcü’nün haberine göre, bu yıl 22'ncisi düzenlenen Perakende Günleri'nde düzenlenen toplantıda konuşma yapan Zincir Mağazalar Derneği Başkanı Serhan Tınastepe, sektörün en önemli problemlerinden birinin finansmana erişimde yaşandığını söyledi. İki seçim arası dönemde finansal sistemin kredi bacağının kilitlendiğinin altını çizen Tınastepe, “Bunlar iç talebin daralması riskini meydana getirecek faktörler. Bir an önce bu kilitlenmenin doğru gelişmelerle ve doğru kararlarla kaldırılması, kredi daralmasının engellenmesi birinci önceliğimizdir” şeklinde konuştu.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön