01 / 05 / 2024

İş güvenliği ve Soma paneli gerçekleşti!

İş güvenliği ve Soma paneli gerçekleşti!

301 işcimizin yaşamını kaybetmesine neden olan Soma Maden Ocağı Faciası sonrasında gündemin birinci sırasına İş Sağlığı ve Güvenliği konusu yerleşti. Mühendisler maden kazalarının önlenebilmesi detaylı bilgiler verdiler.



301 işcimizin yaşamını kaybetmesine neden olan Soma Maden Ocağı Faciası sonrasında gündemin birinci sırasına İş Sağlığı ve Güvenliği konusu yerleşti.  İş kazası ve meslek hastalıkları sonucu dünyada çok fazla insanın öldüğü ve çok daha fazlasının çalışmaz hale geldiği düşünüldüğünde bu konuda bilinçlenmek ve eğitim almak büyük önem arz ediyor. WIN Eurasia Metal Working Fuarı, konuyla ilgili farkındalık yaratmak, çalışanları ve firma sahiplerini bilinçlendirmek amacıyla Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi kapsamında ‘İş Güvenliği ve Soma’ Paneli’ne ev sahipliği yaptı. Elektrik Mühendisleri, Makine Mühendisleri ve Maden Mühendisleri Odası ortaklığında düzenlenen etkinlik,  Elektrik Mühendisi Nur Güleç moderatörlüğünde gerçekleşti. 


WIN Eurasia Matal Working kapsamında düzenlenen panelde Maden Mühendisleri Odası’nı temsilen Hüsnü Ünal, Makine Mühendisleri Odası’nı temsilen Makine Mühendisi Dr. Mustafa Bilge, Elektrik Mühendisleri Odası’nı temsilen Elektrik Mühendisi Bülent Özgümüş konuşmacı olarak yer aldı. Sayın Ünal maden kazaları ve iş güvenliği, Sayın Bilgi makine ve makine parklarının maden bağlamındaki rolü, Sayın Özgümüş elektrik açısından madenlerdeki uygulama ve mevzuatların neler olduğu veya olması gerektiği konularında açıklamalarda bulundu. Mühendisler maden kazalarının önlenebilmesi, nelerin yapılıp nelerin yapılmaması gerektiği hakkında detaylar verdi.


Geri Dön