30 / 04 / 2024

İş GYO, Seven Seas Oteli'ni 53.7 milyon euroya Otrium'a sattı!

İş GYO, Seven Seas Oteli'ni 53.7 milyon euroya Otrium'a sattı!

İş GYO, Antalya' da bulunan Seven Seas Oteli' ni ve Kemer Imperial Oteli' ni 53 milyon 690 bin euroya Otium Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş' ne sattı...




İş GYO' ndan yapılan açıklama şöyle:


Yönetim Kurulumuzun 30 Temmuz 2013 tarihinde yapılan toplantısında, Şirketimiz portföyünde bulunan otellerden;


Antalya İli, Manavgat İlçesi'nde bulunan Seven Seas Otel'in üst hakkı ile otelin yanındaki lojmanın mülkiyetinin ve Antalya İli, Kemer İlçesi'nde bulunan Kemer Imperial Otel ile 1.447 m2 yüz ölçümlü arsanın üst hakkının ve aynı lokasyondaki lojmanın mülkiyetinin toplam KDV dahil 53.690.000 Euro bedel karşılığı Otium Otelcilik Turizm Ticaret  Anonim Şirketine satılmasına ve satış bedelinin tapu devir tarihinde eşzamanlı olarak tahsil edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.


Satışa konu otellerin bir bütün olarak değerlendirildiği satış sürecinde; satış bedeli, otellerin ekspertiz değerleri ve Şirketimiz ile alıcı arasında yapılan görüşmeler sonucunda pazarlık yolu ile belirlenmiştir. 


Bugüne kadar portföyündeki yatırımları gerek coğrafi gerekse tür bazında çeşitlendirme prensibiyle hareket eden Şirketimiz, söz konusu stratejiye paralel olarak, satıştan elde edeceği nakdi portföy çeşitliliğini ve portföy getirisini artıracak yeni gayrimenkul yatırımlarında değerlendirmeyi planlamaktadır. Şirketimizin turizm sektörüne olan ilgisi devam etmekte olup, sektördeki yatırım olanakları takip edilmekte ve değerlendirilmektedir. 


Geri Dön