04 / 05 / 2024

İş GYO, Artaş ile masaya oturdu! Profilo AVM için imzalar atıldı!

İş GYO, Artaş ile masaya oturdu! Profilo AVM için imzalar atıldı!

İş GYO, Profilo AVM'nin satın alınmasına ilişkin tapu işlemlerinin tamamlandığını dün duyurmuştu. Bugün de Profilo AVM için imzaların atıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...



İş GYO, Profilo Alışveriş Merkezi ile ilgili proje geliştirmek üzere Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Arsa Payı Karşılığı Hasılat Paylaşımı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzaladı. 

İmzalanan sözleşme kapsamında Artaş İnşaat, arsa üzerinde tüm giderleri karşılayarak, inşa edilecek bağımsız bölümleri üçüncü kişilere satmak amacıyla yeni bir proje hayata geçirecek.

İş GYO, Artaş ile masaya oturdu! Profilo AVM için imzalar atıldı! 

Artaş İnşaat'ın Profilo AVM arazisinde hayata geçireceği projenin satışları kapsamında elde edilecek tüm gelirlerin yüzde 40'ı arsa bedeli karşılığı hasılat payı olarak İş GYO'ya ödenecek. 

Artaş İnşaat'ın Profilo AVM arazisinde hayata geçireceği proje çerçevesinde, İş GYO'ya ödenecek  asgari hasılat payı tutarı 65 milyon USD+KDV şeklinde belirlendi. 

NB Ekonomi'den Necla Dalan'ın geçtiğimiz günlerde aktardığı bir haberde; Artaş Grubu'nun, 65 milyon dolar bedelle satın aldığı Profilo AVM'nin tam iki parselden oluşan 18 dönüm büyüklüğe sahip arazisinde konut projesi hayata geçireceği ifade edilmişti. 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın KAP açıklaması:
Yönetim Kurulu'nun 06.01.2023 tarihli kararı doğrultusunda; Şirket portföyüne dahil edilen Profilo Alışveriş Merkezi ile ilgili proje geliştirmek üzere Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Arsa Payı Karşılığı Hasılat Paylaşımı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzalanmıştır.

İmzalanan sözleşme uyarınca  Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., arsa üzerinde tüm giderleri kendisi tarafından karşılanmak ve inşa edilecek bağımsız bölümleri üçüncü kişilere satmak üzere proje geliştirecektir. Proje satışları kapsamında elde edilecek tüm gelirlerin yüzde 40'ı arsa bedeli karşılığı hasılat payı olarak Şirketimize ödenecek olup, Şirketimize ödenecek  asgari hasılat payı tutarı 65 milyon USD+KDV olarak belirlenmiştir. 

Profilo AVM resmen İş GYO'nun oldu! 

Avrupa Konutları İstanbul'daki 6'ncı, Türkiye'deki 8'inci AVM'sini aldı! Profilo AVM konut oluyor!

İş GYO, Profilo AVM'yi 989 milyon TL'ye satın alıyor!  


Geri Dön