04 / 05 / 2024

İş GYO, yüzde 10 gelir artışını sabitledi

İş GYO, yüzde 10 gelir artışını sabitledi

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, 2009 yılında kira gelirlerinin yaklaşık yüzde 10 artışla 55 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.



İş GYO'nun 2009 yılına ilişkin gayrimenkul değerlemesine göre, şirketin portföyünde yer alan 17 gayrimenkulün toplam ekspertiz değerinin yaklaşık 1.17 milyar lira seviyesinde bulunduğunu belirten Tanes, şirketin, şu anda üzerinde çalıştıkları projelerin toplam yatırım değerinin 600-700 milyon dolar olduğunu kaydetti. 

Bu yılki planlamaları hakkında bilgi veren Tanes, "Öncelikle elimizdeki projelere odaklandık. Ancak nakit akışlarımız ve borçlanabilme kapasitemiz bu projelerin dışındaki bir projeyi de rahatlıkla finanse edebilir. Kira geliri getirecek ticari gayrimenkul proje arayışlarımız her zaman devam ediyor. Hazır bir gayrimenkul almak, ihtiyaç duyan bir firmaya anahtar teslim kira garantisiyle yapmak veya mevcut bir projeye ortak olmak her zaman gündemimizde. Ancak çok seçici davranıyoruz" diye konuştu

Şirket politikası olarak elde edilen kârla hem yatırım yapmak hem de yatırımcılara düzenli temettü dağıtmayı benimsediklerini söyleyen Tanes, 2009'a ilişkin temettü dağıtım teklifinin henüz genel kurul onayına sunulmadığını söyledi. Tanes, "Ancak kâr elde ettiğimiz sürece temettü verme politikasını sürdürme niyetindeyiz" diye konuştu.

İş GYO 2008 yılında toplam dağıtılabilir kârın yüzde 45'ine denk gelen 22.5 milyon lira tutarında nakit temettü dağıtmıştı.

Yeni hisse alımı gündeminde değil
Gayrimenkul şirketlerinin kendi hisselerini alabilmelerinin önünü açan düzenlemeyi sektör açısından önemli ve pozitif bir gelişme olarak değerlendiren Tanes, "Ancak İş GYO olarak şu aşamada hisse alma gibi bir plan gündemimizde yok" dedi.

SPK'nın GYO'ların kendi hisselerini almalarının önünü açan esasları yayımlamasının ardından analistler, yeni uygulamadan en çok yüksek iskontayla işlem gören ve nakit yönünden zengin İş GYO, Alarko GYO, Sinpaş GYO ve Vakıf GYO'nun olumlu etkileneceğine işaret ediyorlardı.

İş GYO'NUN 2010 AJANDASI

- İstanbul Tuzla'da yüksek sabit kira geliri getirecek proje üzerinde çalışıyor. İş GYO, bağlı ortaklıklarından Paşabahçe Cam'ın Tuzla'da bulunan 53 bin 200 metrekare yüzölçümlü gayrmenkul ve üzerinde yer alan taşınmazını ekim ayında 22.53 milyon lira bedelle satın almıştı.

-  İzmir  Konak ve İstanbul Altunizade projelerinde inşaat aşamasına 2010 sonunda, en geç 2011 baharında geçilecek. Projeler, 2-3 yıl içinde tamamlanacak.

- İzmir Konak için ofis, konut ve AVM'den oluşan karma bir proje, Altunizade için ise konut projesi geliştirildi.
- İstanbul Kartal'daki proje planlama aşamasında. Ancak, buraya karma bir proje geliştirilecek.

Geri Dön