27 / 04 / 2024

İş ilanı sayısı en çok inşaat sektöründe arttı!

İş ilanı sayısı en çok inşaat sektöründe arttı!

Kariyernet'in İstihdam Endeksi'nin 2023 yıl sonu verilerine göre iş ilanı sayısı en çok artan pozisyon grubu inşaat oldu.



Kariyernet'in İstihdam Endeksi verilerine göre, 2023 yılında hem yeni hem de toplam iş ilanı sayılarında artış görüldü. Geçen sene en çok yeni ilan yayınlanan sektörler sırasıyla yapı, üretim ve sağlık olurken en çok başvuru alan sektörler de sağlık, tekstil ve üretim şeklinde belirlendi.

İlan başı başvuru sayısı en yüksek olan sektörler de "Finans-Ekonomi", "Telekomünikasyon" ve "Havacılık" şeklinde açıklandı.

2023 yılında yayınlanmış olan yeni ilan sayılarına göre, en çok ilan yayınlanan üç sektör yapı, üretim ve sağlık şeklinde açıklandı. Bir önceki seneye göre ilan sayıları en çok artan sektörler de perakende, yapı ve kimya olarak sıralandı.

İş ilanı sayısı en çok inşaat sektöründe arttı!

İLAN SAYISI EN ÇOK ARTAN POZİSYON GRUBU İNŞAAT OLDU

2023 yılında en çok ilan yayınlanan pozisyon grupları sırasıyla, satış, finans, teknik hizmetler, diğer, idari işler ve hizmet başlıklarındaki pozisyonlar şeklinde açıklanırken, 2022 yılına göre ilan sayıları en çok artan pozisyon grupları inşaat, perakende ve teknik hizmetler şeklinde açıklandı.

Ayrıca 2023 yılında en çok başvuru alan sektörler sırasıyla sağlık, tekstil ve üretim şeklinde olurken, ilan başı başvuru sayıları bir önceki seneye göre artış gösteren sektörler, telekomünikasyon, finans-ekonomi ile reklam ve tanıtım şeklinde belirlendi.

"VERİ GİRİŞİ" GRUBUNDA ARTIŞ YÜZDE10 SEVİYESİNDE GERÇEKLEŞTİ

Ayrıca İstihdam Endeksi verileri doğrultusunda bilişim sektöründe belirli pozisyonların ilan sayılarının artış trendinde olduğu belirtildi.

2023 yılında bilişim sektöründe en çok ilan açılan pozisyonlar,  grafiker, grafik tasarımcı, yazılım uzmanı, bilgi işlem uzmanı ve ERP uzmanı oldu.

Geçen seneye göre ilan sayıları en çok artan bilişim pozisyonları grubu da veri giriş uzmanı, data operatörü, veri kontrolörü gibi rollerin bulunduğu "veri girişi" grubu şeklinde olurken, bu gruptaki artış yüzde 10 seviyelerinde gerçekleşti.

Söz konusu verilere göre, geçen sene yapı sektöründe en çok ilan açılan pozisyon grupları, mimarlık, inşaat ve emlak şeklinde sıralandı. Aynı dönemde bu sektörde en çok ilan açılan iller sırasıyla İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  şeklinde oldu.

 

Özel okullarda yasaya rağmen zam yüzde 300'e dayandı!

2023'te 111 bin esnaf kepenk indirdi!

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?


Geri Dön