04 / 05 / 2024

İş yeri sahipleri kira artışlarında duyarlı olmalı!

İş yeri sahipleri kira artışlarında duyarlı olmalı!

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi yaptığı açıklmada iş yeri sahiplerinin duyarlı olamaya davet etti.



Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 2023 yılını değerlendirerek 2024 yılında özellikle yüksek kira noktasında iş yeri sahiplerinin duyarlı olamaya davet etti.

“KİRACILARA DESTEK OLUNMALI”

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi yaptığı açıklamada “Ülke olarak 2023 yılının Şubat ayında 11 şehrin etkilendiği ve on binlerce vatandaşın vefatı ve yüz binlerce vatandaşın yaralanması, engelli kalması ve konutlarının yıkılması ile perişan olmaları bizi topyekün seferber etti. Bunun dışında ekonomik olarak da sıkıntılar çektik ve zorlu bir sene oldu. Ekonomik sıkıntıların yanında enflasyonunda yüksek olması nedeniyle esnaflar da büyük sıkıntılar çektiler.”

İş yeri sahipleri kira artışlarında duyarlı olmalı!

“KİRADA DENGELİ OLUNMALI”

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ödemelerde zorlanmalar ve piyasa daralması ciddi bir şekilde ciroların düşmesine neden oldu dükkan sahiplerinden isteğim söz konusu bu ekonomik daralmada kiracılara kira artırımın da yardımcı olmaları makul bir biçimde kiralarını artırmalarını talep ediyorum böylelikle ne kiracıları ne de mülkiyet sahipleri mağdur olacak. 2023 yılının sonuna doğru ekonomide düzelmeler başlaması 2024 yılının bize ekonomide düzelmeler olacağına dair umutlar vermiştir. 2024 senesinin tüm dünya halkları için huzurun, barışın, adaletin ikamesinin, zulümlerin son bulduğu ve kardeşçe yaşayabileceğimiz günlerin başlangıcı olmasını Allah’tan diliyorum.” 


KİRA ARTIŞ ORANLARI YARIN AÇIKLANACAK

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra 2024 yılının ocak ayında kira sözleşmesi yenileyecek olan kiracılar ve ev sahipleri, kira artış oranlarını hesaplayacak.

Yarın Türkiye İstatistik Kurumu'nun saat 10.00'da açıklayacağı enflasyon rakamları ile 2024 yılı Ocak ayı için kira artış oranı da belli olacak. Konut kiralarında yüzde 25'lik bir zam sınırlaması olmasına karşın, bazı konut sahipleri kiracılarından bu sınırın üzerinde bir zam talep ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Ocak 2024 tarihinde açıklanacak olan aralık ayı enflasyon rakamları sonrasında, merakla beklenen ocak ayı için kira artış hesaplamaları da yeniden gündeme gelecek. Konut kiralarında yüzde 25'lik bir zam üst sınırı var fakat iş yerleri için kira artış oranı, 2023 yılı aralık ayı enflasyon verilerine göre hesaplanacak.

Altın fırladı! Gram, çeyrek, yarım  ve tam, Ata altın ne kadar? 2 Ocak 2024 canlı altın fiyatları

Evi olmayan borçla araba, taksitle telefon alıyor: 50 dairesi, 200 tane tarlası olan zenginler de fakir gibi yaşıyor!

Ekrem İmamoğlu'nun hedefindeki  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut ucuz konutun formülünü açıkladı!


Geri Dön