Altın & Gümüş

İsabetli tahminleriyle tanınan İslam Memiş'ten yeni uyarı: Sakın satmayın, bu tarihi bekleyin...

Her dediği tutan Piyasa Uzmanı İslam Memiş, özellikle elinde dolar bulunan yatırımcıları uyardı. İşte Memiş'ten altın yatırımcılarını ilgilendiren tahmin... "Varlıklarınıza sahip çıkın" uyarısında bulunan Memiş, yeni seviyelerle ilgili konuştu

Döviz ve altında yaşanacak olan düşüşlere değinen Memiş, yatırımcılara uyarılarda bulundu. "Varlıklarınıza sahip çıkın" uyarısında bulunan Memiş, yeni seviyelerle ilgili konuştu.

DOLARDA BASKINLANMA SÖZ KONUSU
Doların dünyada değer kazandığını belirten Memiş, "2 hafta önce yükselen dolar şu an 17,30 düzeyinde. Dolar endeksi 107 seviyesine arttı yani baskılanma var. 17 üstüne müsaade edilmemekte. Normal koşullarda 17,38 kırılabilirdi. Normali 18 düzeyindeydi" ifadelerini kullandı.
"ELİNDE DOLAR OLANLAR GÜZEL FIRSAT YAKALADI"
En fazla değer kaybedenlerin altın ons ve gümüş ons olduğunu ifade eden Memiş, "Altının ons fiyatı 1738 dolar seviyesinde, gümüşün ons fiyat ise 19,13 dolar düzeyinde. Dolar tarafından yaşanan agresif yükselişler altın, gümüş gibi değerli madenlerin sert bir şekilde değer kaybetmesine sebeiyet verdi" diye konuştu.
"1720 aşağıda destek seviyesi, 1770 ise yukarıda direnç seviyesi" şeklinde konuşan Memiş şu şkeilde sözlerini sürdürdü: "Bu kadar jeopolitik risklere, bu kadar görev değişikliklerine ve istifalara rağmen ons altının manipülatif fiyatlandığını finansal okur yazarlığı olan herkes çok iyi şekilde hakim. Altın ve gümüş fiyatları şu anda normal değerinde değil.

Altının ons fiyatının gerçek değeri şu anda 2200 dolar seviyesinde. Ancak dolar piyasaya savaş açıp değer kazandığı için, FED faiz artırımlarına devam ettiği için baskıladığı operasyon yaptığı için bu şekilde. Elinde dolar bulunan yatırımcı altının ve gümüşün ons fiyatında yaşanan bu sert düşüşle birlikte çok güzel fırsatlar yakalamış halde. Gaza gelip elinizdeki varlıkları sakın elinizden çıkarmayın. Sert düşüşlerden mutlaka yararlanın. Eylül ayında her şeye şahit olacaksınız. Kısa vadeli operasyonlara karşı paniklemeyin."

YIL SONUNDA DOLARDA REKOR BEKLENTİ
"Yıl sonunda yeni rekorlar gelecek diye tahmin ediyorum" diyen Memiş, "20-21 TL aralığında bir dolar kuru sürpriz olmayacaktır. Sterlin 25 lira, Euro ise 22 ila 24 arasındaki bir seviye beni şaşırtmaz. Bu haftaya kadar bu operasyon sürecek" dedi.

 

DÜŞÜŞLERİ NİMET OLARAK DEĞERLENDİRİN"
Memiş, sözlerine şöyle devam etti: "Düşüşleri nimet olarak görün. Gram altında 985 TL. Ekranlardaki yanılgıyı bırakın. Dünya altın ve gümüşü bedava satın alıyor. Biz ucuza alamıyoruz maalesef. Gram altın 6 ayda 200 liralık bir değer artışa şahit olduk. Yıl sonunda 1450 olacak."

https://emlakkulisi.com/bayramda-uzun-yola-cikmayi-dusunenler-dikkat-yola-cikmadan-once-kontrol-edilmesi-gerekenler-tek-tek-siralandi/713081