30 / 04 / 2024

İşbir'in yurtdışındaki mağaza sayısı 26'ya çıkacak

İşbir'in yurtdışındaki mağaza sayısı 26'ya çıkacak

Yurtdışındaki mağaza sayısını 14'ten 26'ya çıkaracak olan İşbir'in 2010 ciro hedefi 75 milyon TL



DÖRT yıl önce girdiği yatak sektöründe 50 milyon TL ciroya ulaşan İşbir, tüketiciden gelen talep üzerine 'İşbir Home' markasıyla ev tekstiline de girdi. Bir ay önce fonksiyonel ve konvansiyonel olmak üzere toplam 15 çeşit ürünü piyasaya sunduklarını belirten İşbir Sünger Sanayi Genel Müdür Yardımcısı İlham Öz, 'Geçtiğimiz yıl 50 milyon TL olan ciromuzu, 2010'da ev tekstiliyle beraber 75 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyoruz. İlk yıl için ev tekstilinden hedefimiz 5 milyon TL' dedi. Ev tekstili portföyünde bambudan yüzde 100 organiğe kadar farklı nevresimlerin olduğunu anlatan Öz, 'Nasıl yatak da farklı ve yüksek teknolojili ürünler üretiyorsak, aynı şekilde ev tekstilinde de yine farklı ürünlerle yer alıyoruz' diye konuştu.

14 ÜLKEDE MAĞAZASI VAR
Norveç, Macaristan, Yunanistan, Bulgaristan, Belçika, Amanşa, Fransa, Hollanda ve İsviçre'de toplam 14 mağaza ile faaliyet gösterdiklerini dile getiren İlham Öz, 2010 yılı içinde bayiler aracılığıyla 26 mağaza açacaklarını ifade etti. Öz, yeni açılacak mağazaların Finlandiya, İtamya, İspanya, Türki Cumhuriyetler, Rusya ve Ortadoğu'da ağırlıklı olacağını,  yurtdışındaki mağaza sayısını 40'a çıkaracaklarını ifade etti.

SOYALI YATAK YOK SATTI
İŞBİR'İN üretim kapasitesinin yıllık 365 bin adet olduğunu hatırlatan
İlham Öz, fiyatları 200-3 bin 500 TL arasında değişen yaklaşık 27 çeşit yatak ürettiklerini söyledi. Patentine sahip oldukları NASA teknolojisi kullanılarak üretilen Visco yataklar kategorisinde içinde soya olan ve masaj yapan 3 bin 500 TL'lik yatakların büyük ilgi gördüğünü belirten Öz, 'Bu yataklardan 8 ayda 3 bin adet sattık' diye konuştu.
Aylin LÖLE/Akşam


Geri Dön