03 / 05 / 2024

İşçiler dikkat! Günlük çalışma süreleri değişti!

İşçiler dikkat! Günlük çalışma süreleri değişti!

Milyonlarca işçi ve işvereni yakından ilgilendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın haftalık çalışma günlerine bölünemeyen çalışma saatleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik 27 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.



Milyonlarca işçi ve işvereni yakından ilgilendiren haftalık çalışma günlerine bölünemeyen çalışma saatleri yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Çalışma Süreleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 27 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

ÇALIŞANLARIN GÜNLÜK ÇALIŞMA SÜRESİ YENİDEN BELİRLENDİ

Bugün itibarıyla yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında; günlük iş süresi, gece çalışma saatleri, profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresi yeniden belirlendi.

İşçiler dikkat! Günlük çalışma süreleri değişti!

GÜNLÜK İŞ SÜRESİ 11 SAATİ GECE ÇALIŞMA SÜRESİ 7.5 SAATİ GEÇEMEZ

Bakanlığın Haftalık Çalışma Günlerine Ayrılamayan Çalışma Saatleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre günlük çalışma saatleri 11 saati, gece çalışma saatleri 7,5 saati aşamaz.

İşçiler dikkat! Günlük çalışma süreleri değişti!

AĞIR VASITA KULLANANLARIN ÇALIŞMA SÜRESİ 9 SAATİ GEÇEMEZ

Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresi 9 saati aşamaz, fakat bu süre herhangi bir hafta içinde iki kez on saate çıkarılabilir.

İşçiler dikkat! Günlük çalışma süreleri değişti!

HAFTALIK İŞ GÜNLERİNE BÖLÜNEMEYEN ÇALIŞMA SÜRELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 6/4/2004 tarihli ve 25425 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Çalışma Süreleri Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

''a) Günlük iş süresi 11 saati, gece çalışma süresi 7,5 saati geçemez. Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresi 9 saati geçemez, ancak bu süre herhangi bir hafta içinde iki kez on saate çıkarılabilir.''

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

İşçiler dikkat! Zamlı maaşlarda son dakika haberi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön