27 / 04 / 2024

İshak Yeşil evini müzeye çevirdi!

İshak Yeşil evini müzeye çevirdi!

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde yaşayan emekli İshak Yeşil, 19 yılda biriktirdiği 2 bin eşyalık koleksiyonunu evi ve bahçesinde sergiliyor. 



Isparta'nın Sütçüler ilçesinde yaşayan emekli İshak Yeşil, 19 yılda biriktirdiği 2 bin eşyadan oluşan eski eserler koleksiyonunu, evi ve bahçesinde sergiliyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, emekli olduktan sonra 2000 yılında memleketi Sütçüler'e bağlı Sarımehmetler Köyü'ne yerleşen İshak Yeşil, o tarihten itibaren eski eşya toplamaya başladı. Sütçüler ve Sarımehmetler'deki köylere giderek topladığı yaklaşık 2 bin eski eşyayı, evinin bir bölümü ile bahçesinde sergilemeye başladı. 

Mini müzenin içinde karasaban, tuluk, döğen, kepçe, yöresel kıyafetler ve bakır kaplar bulunan eski eşyalar yer alıyor.İshak Yeşil, müzeyi ziyaret eden üniversite öğrencilerine, eskiye ait kıyafetleri o dönemi yaşamaları için deneme izni de veriyor.

YABANCI İLGİSİ

Müzenin ziyaretçileri arasında şehir dışı ve yurtdışından gelenler var. Sosyal medya sitelerindeki paylaşımlar sayesinde Japonya, Almanya ve İsrail'den gelenler olduğunu söyleyen Yeşil, "Elazığ, Bayburt, Diyarbakır, İstanbul,  İzmir  ve daha nice şehirlerimizden gelen misafirlerimiz de var. Ama gözlemim şu ki yabancı kişiler kültürümüze bizden daha çok ilgili" dedi.

 

İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara müze oluyor!

Samsun'da mirasçısı çıkmayan ev müze oldu!


Geri Dön