28 / 04 / 2024

Binali Yıldırım'dan İstanbulluya yeşil alan müjdesi!

Binali Yıldırım'dan İstanbulluya yeşil alan müjdesi!

Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak olan yeşil koridora ilişkin detayları paylaştı...



Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, canlı yayınında soruları yanıtladı. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Binali Yıldırım, "Belediyeler zabıtalarla destek veriyor. Trafik denetimini tamamen belediyeye devredilmesini daha doğru olacağını düşünüyorum. İstanbul'u tamamen akıllı şehir yönetimine geçireceğiz. İstanbul'daki her insanı günlük faaliyetleri hangi işlere ilgisi var, hangi işler iyi gidiyor, neyde sorun var? Bunların bilgisi var ama bunların analiz edip beklentilerini karşılayacak önlemler alınmıyor. Ama akıllı şehir yönetiminde vatandaş size şikayet etmeyecek. Birisi arayıp sorununu demeyecek siz görüp halledeceğiz" ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL'A YEŞİL KORİDOR

Yıldırım, İstanbul ile ilgili projelerini şu sözlerle anlattı; "Buralarda derelerin üzeri doldu binalar yapıldı, derelerin adı kaldı. Burada yapacağımız şey buradaki Büyükçekmece'den Pendik'e kadar yukarıya doğru yeşil koridorlar. Bu dereleri tekrar meydana çıkaracağız. Hem su akacak hem de insanlar evinden çıkacak millet bahçeleri. Millet bahçelerinden gelecek o koridorlardan yürüyüşe çıkacak. İster kuzey ormanlarına gidecek ister sahile inecek. Bu hat boyunca sahilde gidiyorsun geliyorsun önüne yalı çıktı geçemiyorsunuz. Bunlar olmayacak. Kesintisiz sahilde yürüyüş alanı olacak. Kimsenin mülküne zarar vermeyecek. Sahil herkesin ortak malıdır, kimse ben kapattım diyemez. Sahiller vatandaşın ortak malıdır. Yeşilin suyun içinde yürüyeceksiniz. Piknik yapacaksınız. Bu 37 milyon metrekarelik bir yeşil alan kazandıracak. 8.65 metrekare kişi başına düşen yeşil alan"

 

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!
 


Geri Dön