27 / 04 / 2024

Binali Yıldırım'dan Konak Tünelleri açıklaması!

Binali Yıldırım'dan Konak Tünelleri açıklaması!

İzmir Kiraz’da koordinasyon toplantısı yapmak için İzmir’e gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım yaptığı açıklamada Konak Tünelleri’nin Mayıs ayında trafiğe açılacağını söyledi




Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, AK Parti  İzmir  Milletvekili Binali Yıldırım, 7 Haziran'daki genel seçimlerde İzmir için hedef koydu. Yıldırım, "Bizim 2011 seçimlerindeki sonuçlar ortada. İl yönetimi, yüzde 37'lik çıtayı daha yukarıya çıkarmak zorunda, hedef bu" dedi. Yıldırım, "Bir anlamda bu seçim ilçe belediye başkanlarının da performansının ölçüldüğü bir yer olacak. O da seçmenin zihninde bir yer olacak. Seçmen ara karne verecek" dedi. Konak Tünelleri'nin Mayıs ayında trafiğe açılacağının müjdesini veren Yıldırım, AK Partili belediye başkanlarının eşit hizmet alamadıkları gerekçesiyle tepki gösterdikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da seslendi. Yıldırım, "Öncelikle kendi partisine mensup belediye başkanlarına hizmet ettiği yönünde şikayet var. Tepki göstermek marifet değil. Ciddiye alınması gerek" dedi.


"Dik dur eğilme" tezahüratı

Yıldırım, partisinin 7 ilçe belediye başkanı ile Kiraz'da koordinasyon toplantısı yapmak için geldiği İzmir'de ilk olarak Konak İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler Yıldırım'a "Dik dur eğilme, İmam Hatip seninle" diyerek tezahüratta bulundu. Daha sonra Konak Tünelleri inşaatını inceleyen Yıldırım, tünelin Mayıs ayında açılacağını belirtti. Partisinin İl Başkanlığı'nda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yıldırım, Sabuncubeli Tüneli'ndeki gecikmenin mütteahhitin yaşadığı mali sıkıntıdan kaynaklandığını söyledi. Yıldırım, "O proje bizim İzmir ve Manisa'ya sözümüz, devam edecek" dedi.


'Yetkili kurullar var'

Yıldırım, danışmanı Ömer Sertbaş'ın İzmir'den milletvekili aday adayı olmasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine şu yanıtı verdi: "Ömer Sertbaş, benimle çalışan bir arkadaşımız. O da 200 aday adayından biri. Hepsine başarılar dilerim, özel bir etkim olmaz. Önce temayül sonra ara komisyon sonra üst komisyon, bu aşamaya herkes girecek, boy gösterecek, marifetini anlatacak ve karar vericilerin ikna olmasını sağlayacak. Biz kişilerin fiziğine, fiyakasına göre karar verirsek İzmir'e haksızlık yapmış oluruz. Bölgesel demografik temsil var mı, kadın erkek temsilinde gerekli şartlar oluşmuş mu, mesleki dağılım nasıl, ona bakarız. Partimizin yetkili kurulları var. Benim bu kurullarda görevim olmadığı için konulacak adayların kimliklerini, detaylarını paylaşmam beklenemez. Bizim amacımız İzmir'de alabileceğimiz en yüksek sonucu almak."


"Tepki göstermek marifet değil"

Yıldırım, AK Partili ilçe belediye başkanlarının, hizmette eşit davranmadığını ifade ettikleri Kocaoğlu'na da seslendi. Konuyla ilgili soruyu cevaplandıran Yıldırım, "Demek ki haksızlık yaşadılar. Belediye başkanları, seçilinceye kadar parti propagandasını yapabilir. Seçimden sonra İzmir rozeti taşıyacak, İzmirlinin tamamına hizmet götürecek. Büyükşehir Yasası ile büyükşehir belediyelerinin büyük imkanları oldu. Bu imkanları 'kendi partimden, kendi partimden değil, oy verdi, vermedi' gibi bir bakış açısıyla kullanmaya kalkarsa bu İzmirlileri cezalandırmak ve adaletsizlik olur. Herkesin titiz olması lazım. En büyük sorumluluk Büyükşehir Belediyesi'ne düşer. Bu bir anlamda diğerlerinin abisi durumunda. Bu şikayete tepki göstermek marifet değil, dikkate alıp 'burada ne yapılması lazım' demesi gerek. Biz İzmir konusunda particilik yapmadık. Bizim için siyaset İzmir'e hizmettir. CHP'li belediyelerin de Ankara'da ne gibi sorunları varsa, bunları takip etmeyi birinci derecede görevimiz olarak görüyoruz. Ayrımcılık yapılırsa İzmir çaresiz değil." DUYGU ERGÜDEN


'Fırsat çıkarmak bize yakışmaz'

Yıldırım, "Milletvekilliği görevim 6 Haziran'a kadar devam ediyor. 7 Haziran'da sandıklar açılacak, o güne kadar buradayız. Çalışmalarda yer alacağız" dedi. Yıldırım, basın mensuplarının sorusu üzerine metronun yürüyen merpenlerinde yaşanan kazayı değerlendirirken, "Kazadan fırsat çıkarmak bize yakışmaz. Kazalar üzerinden de siyasi rant sağlamayız" dedi. Yıldırım, AK Parti Kemaliye İlçe eski Başkanı Öner Türkkoca'nın babası Hüseyin Türkkoca'nın cenazesine katıldı.


"Çıtayı yüzde 37'nin üzerine çıkarmalıyız"

Yıldırım, 30 Mart yerel seçimlerinin İzmir'de curcuna ve kavgayla geçtiğini, talihsiz bir seçim kampanyası olduğunu ifade etti. Partilerin yerel performansının da genel seçim sonuçlarına yansıyacağını dile getiren Yıldırım, "Bizim 2011 seçimlerindeki sonuçlar ortada. İl yönetimi, yüzde 37'lik çıtayı daha yukarıya çıkarmak zorunda, hedef bu. İlçelerin çoğunun partimizden olmamasını bir dezavantaj olarak görmüyoruz. Bir anlamda bu seçim ilçe belediye başkalarının da performansının ölçüldüğü bir yer olacak. O da seçmenin zihninde bir yer olacak. Seçmen ara karne verecek" dedi. 


Kocaoğlu'na taziye diledi

Binali Yıldırım, İzmir'den Bayındır'a geçti. AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Yıldırım'a burada Pınarlı Köyü Muhtarı sulama suyu sıkıntısı yaşadıklarını iletti. Yıldırım bunun üzerine, cep telefonundan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu arayarak soruna çözüm istedi. Eroğlu da, "Planlarımıza bakalım. Su var ise hallederiz" dedi. Ardından Ödemiş Belediyesi'ne geçen Yıldırım, Ödemiş'te köyleri ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birkaç dakikalık görüşme gerçekleştirdi. Yıldırım, geçtiğimiz günlerde ağabeyini kaybeden Kocaoğlu'na taziyelerini iletti.

Yıldırım, AK Partili 5 ilçe belediye başkanı ile Kor Otel'de bir araya geldi. Projelerin konuşulduğu toplantıya Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ve Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Almanya'da fuarda oldukları için katılamadı. Kiraz yolu üzerindeki Kaymakçı Mahallesi'nde yolu partililer tarafından kesilen Yıldırım, kendisi için kesilmek istenen ineğin kesilmesini güçlükle engelledi.



Yeni Asır


Geri Dön