28 / 04 / 2024

'Coğrafya kaderdir' diyen Binali Yıldırım'dan yüksek enflasyon itirafı: Son yılların en yüksek düzeyinde

'Coğrafya kaderdir' diyen Binali Yıldırım'dan yüksek enflasyon itirafı: Son yılların en yüksek düzeyinde

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre yıllık yüzde 78,62, bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAGRUP) göre ise yıllık 175,55’e yükselen enflasyon için Binali Yıldırım'dan dikkat çeken bir itiraf geldi. Yıldırım, 'Coğrafya kaderdir' diye konuştuktan sonra enflasyonun son yılların en yüksek düz



TÜİK'in açıkladığı üretici enflasyonu 1995 yılından bu yana kırılan bir rekora işaret ediyor. Yıllık enflasyonun yüzde 175'e çıkmasını değerlendiren ekonomistler ortaya çıkan tablonun hükümetin 'Faiz sebeptir enflasyon sonuçtur2 anlayışını benimsedikten soran ortaya çıkan bir sonuç olduğunu ifade ediyor. Hükümet yetkilileri ve ekonomi yönetimi enflasyonun dünyada da yüksek olduğunu savunarak yaşanan fiyat artışlarının sebebini buna bağlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise dünya genelinde yaşanan tüm küresel ekonomik sorunlar ve hızlı fiyat artışlarına rağmen ülke ekonomisinin sağlıklı, dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye, her ay yeni ihracat rekorları kırmaya ve istihdamda somut artışlar kaydetmeye devam ettiğini iddia etti.

Türkiye'deki yüksek enflasyona ilişkin dikkat çeken bir ilginç çıkış ise  AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'dan geldi.

Yıldırım, hayat pahalılığı ve enflasyonun son yılların yüksek düzeyine çıktığını itiraf etti. 'Hayat pahalılığı, enflasyon son yılların yüksek düzeyine çıktı' dedi. Yıldırım, bunun önüne geçebilmek için çalışma yaptıklarını enflasyonun aşağı çekilebilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu ifade etti. AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım buna karşılık da vatandaşları korumak amacıyla bir dizi tedbirlerin Cumhurbaşkanı ve kabine tarafından birer birer alıp hayata geçirildiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön