30 / 04 / 2024

'Coğrafya kaderdir' diyen Binali Yıldırım'dan yüksek enflasyon itirafı: Son yılların en yüksek düzeyinde

'Coğrafya kaderdir' diyen Binali Yıldırım'dan yüksek enflasyon itirafı: Son yılların en yüksek düzeyinde

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre yıllık yüzde 78,62, bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAGRUP) göre ise yıllık 175,55’e yükselen enflasyon için Binali Yıldırım'dan dikkat çeken bir itiraf geldi. Yıldırım, 'Coğrafya kaderdir' diye konuştuktan sonra enflasyonun son yılların en yüksek düz



 AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ayrıca coğrafyanın kader olduğunu, Türkiye coğrafyasında yaşamanın da kolay olmadığını iddia etti.

Ünlü düşünür İbn-i Haldun'un 'coğrafya kaderdir' sözzüne atıfta bulunan Binali Yıldırım, 'Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliğini gözümüz kadar muhafaza edeceğiz, buna mecburuz çünkü bu topraklar, bu coğrafya kolay bir coğrafya değil. 100 yıldır, Osmanlı’dan bu tarafa bu topraklarda bağımsızlık mücadelemiz devam ediyor. Coğrafya kader diyor İbn-i Haldun. Bu kader bizim kaderimiz' ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Türkiye'nin kaderinin sadece 780 bin kilometre kare vatan toprağıyla sınırlı olmadığını 492 bin kilometre kare Mavi Vatan’ın da buna dâhil olduğunu ve etrafımızı kuşatan Balkanlardan Uzak Doğu’ya uzanan Türk coğrafyasının kpsama girdiğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön