27 / 11 / 2024

Isı Yalıtım Seferberliği İstanbul'dan başlıyor!

Isı Yalıtım Seferberliği İstanbul'dan başlıyor!

Blue' Safe Mavi Kale ısı  yalıtımı ile sağlanabilecek enerji tasarrufu için İstanbul'un 5 önemli binasını sembolik olarak "manto"luyor




Yapı Sektörüne, Mardav, Kalekim ve Dow Chemical tarafından armağan edilen Blue' Safe Mavi Kale, tüm dünyada gittikçe önem kazanan enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak için bir kampanya başlatıyor. 

Blue' Safe Mavi Kale ısı  yalıtımı ile sağlanabilecek enerji tasarrufu için İstanbul'un 5 önemli binasını sembolik olarak "manto"luyor. Moda ve mantolama kavramı buluşuyor, ortaya çıkan sergiyle şehre "enerji" geliyor!

"İstanbul'u Mantoluyoruz" projesi, yalıtımın küresel ısınmanın önlenmesindeki önemini ve ısı yalıtımının beraberinde getirdiği enerji tasarrufunu anlatmak amacıyla düzenleniyor. Kampanya kapsamında, İstanbul'da bulunan, İstanbul'u farklı yönleri ile anlatan ve mimari özellikleri ile öne çıkan bazı binaların maketleri yapıldı ve bu maketler modacı/tasarımcı Ümit Ünal'ın yorumu ile mantolandı.

Ümit Ünal'ın enerji tasarrufunu ve binaları yorumlaması ile ortaya çıkan tasarımları ile giydirdiği/mantoladığı binalar; Beyoğlu Tünel'de bulunan tarihi Galata Kulesi, Haydarpaşa Tren Garı, Karaköy Bankalar Caddesi'ndeki Tarihi Sarkuysan Binası, İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt Kampüsü ve Etiler'de bulunan ilk alışveriş ve moda merkezlerinden biri olan Akmerkez. 

Bu 5 önemli binanın birebir gerçeğine uygun maketlerine, gerçek mantolar diken Ünal, mantoları yapıların ruhuna göre şekillendirdiğini söylüyor. Ümit Ünal'ın tasarımları ile sembolik olarak "manto" lanan maketler İstanbul'un önemli caddelerinde sergilenecek. 
 
Kumaşlar Mavi Düğmeler Dübel

Mantolar, kumaşların yanı sıra, Mavi Kale Mantolama Sistemleri'nin öğeleri olan file, dübel, köpük gibi malzemelerle de şekillendi. Dübellerin düğme olarak kullanıldığı tasarımlarda Blue'Safe Mavi Kale'nin kurumsal rengi olan mavi renk hakimiyet gösteriyor. Proje kapsamında işbirliği yapılan modacı/tasarımcı Ümit Ünal, modanın yanı sıra aldığı arkeoloji eğitimini de kullanarak binaların ruhlarına, yaşadıkları, yansıttıkları tarihe göre tasarımlarını şekillendirdi.

Bu bilincin insanlara aktarılması ile doğal enerji kaynaklarının daha doğru kullanılacağını ve çevrenin korunabileceğini belirten yöneticiler, çevre kirliliğine karşı tüm kurumları ve insanları duyarlı olmaya davet ediyorlar.


Geri Dön